Фантастичне кіно - прекрасний спосіб проведення дозвілля. Цікаві художні фільми про вторгнення інопланетних рас, про інші світи і загадковиї істот сподобаються як дорослому глядачеві, так і дитині. Якщо ви не знаєте, які фантастичні кінофільми подивитися, то зверніть увагу на цей список. Тут ви знайдете найкращі фільми жанру фантастика.


Божевільний Макс

Божевільний Макс
Божевільний Макс, refnews.ru

Фантастична картина 2015 року. У ролі режисера виступив Джордж Міллер. Деякі критики стверджують, що це найкраща кінокартина року.

Головний герой, Макс Рокатанскі, довгий час знаходився в числі "Основного силового патруля", бажаючи помститися за загибель коханої дружини і дочки. Його мета досягнута.

З того моменту, як Макс залишив ряди патруля, пройшло не так багато часу. Тепер він - одиночка. Рокатанскі бродить по світу, поступово вмираючому після масштабної війни і нафтової кризи.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

У житті Макса змінилося буквально все. Єдине, що служить нагадування про минуле, - його автомобіль "Перехоплювач". Саме з його допомогою Максу Рокатанскі вдається долати величезні відстані. Постапокаліптичний світ повний несподіванок. Макс стикається з жорстокими і кровожерливими воїнами. Ця зустріч покладе початок кровопролитної ворожнечі. Чи вдасться йому врятуватися себе і здолати головорізів?


Інопланетянин

Кращий фантастичний фільм для перегляду всією сім'єю. Співробітникам NASA раптово вдається виявити непізнаний літаючий об'єкт. Вони роблять все можливе, щоб вступити в контакт з інопланетянами.

Представники позаземного життя прилетіли на Землю з особливою місією: вони мають намір досліджувати життя на планеті. Але незабаром прибульці розуміють, що людство веде полювання на них, і приймають рішення покинути Землю.

Випадково вони забувають одного зі своїх. Незабаром після цього інопланетянина знаходить простий хлопчик із Землі на ім'я Еліот. Він мріє знайти вірного і надійного друга. З його допомогою прибулець ховається від переслідувачів.

Це призводить до того, що інопланетянин на ім'я Іті починає жити в будинку Еліота, де також мешкає брат і мама хлопчика. Чи вдасться Іті звикнути до земних порядків? Яке його чекає майбутнє?


Гравітація

Гравітація
Гравітація, www.film.ru

Цікава космічна картина 2013 року, яка удостоїлася безлічі нагород від знаменитих кінопремій "Оскар", "Золотий глобус" і багатьох інших.

Довгий час для Райан Стоун мрії про політ у космос були всього лише мріям. Але раптово їй випадає така можливість. Вона стає одним з членів екіпажу на космічному кораблі. У них є особлива місія, кожен крок має значення. Всі дії продумані до дрібниць. Паралельно астронавти підтримують зв'язок з Х'юстоном.

В один момент все йде не за планом. Пролітають уламки руйнують корабель, зв'язок з Х'юстоном втрачається. Вони виявляються у відкритому космосі. Серед членів екіпажу вціліли тільки двоє - Райан Стоун і Метт Ковальські. Але астронавти усвідомлюють, що шанси на виживання близькі до нуля.


Прибуття

Головну героїню звуть Люсі Бенкс. Вона амбітна і майстер своєї справи Люсі викладає лінгвістику в престижному університеті. Слава про її професіоналізм дійшла до представників спецслужб, які в один момент звертаються до неї за допомогою.

Спочатку Люсі Бенкс навіть не підозрює, що вона повинна перекласти. На Землю прибули інопланетні кораблі. Ніхто навіть не здогадується, яка мета візиту і чи варто очікувати нападу. Прибулі охоче вступають в контакт з людьми, Люсі починає з ними спілкуватися і намагається зрозуміти їхню мову.

Бенкс продовжує заглиблюватися в невідому раніше мову, але в процесі вивчення з нею відбувається серія флешбеків, які допомагають відкрити завісу і зрозуміти справжню причину прибуття інопланетних кораблів на Землю.

Грань майбутнього

Межа майбутнього
Межа майбутнього, www.ivi.ru

Події фільму розгортаються в недалекому майбутньому. На Землю нападає інопланетна раса. Вони жорстокі і руйнують все на своєму шляху. Їх напад забрав життя мільйонів людей. Інопланетяни вже були готові до вирішального бою, який стер би з лиця Землі все живе.

Розуміючи це, людство вирішує об'єднатися в боротьбі проти загарбника і за всяку ціну перемогти. До них приєднується полковник Білл Кейдж, який ніколи не бував на полі бою. Білл гине практично відразу, але при цьому встигає забрати життя одного з прибульців.

Яке було його здивування, коли він прокидається живим, без поранень в той самий день, коли повинна відбутися фатальна битва. Воскресіння відбувається раз за разом. Білл Кейдж стає все більш досвідченим і сильним противником.

Хмарний атлас


Оповідання ведеться навколо історій життя 6 людей. Всі вони відбуваються в різні часові періоди. Юінг - юрист, який під час морської подорожі врятував життя одного раба, а також поборов невідоме раніше захворювання. А Роберт - тямущий композитор, він живе музикою і знайшов в собі сили поставити під сумнів думку свого метра. Журналістка Луїза вирішує вступити в небезпечне розслідування. Тімоті вже досяг похилого віку, він видавець, але змушений рятуватися від небезпеки кримінального світу. Сонм - дівчина-клон з майбутнього, яка втягнута в революцію. І остання історія - Захрі, дикуна з майбутнього.

У цій картині відмінно поєднуються такі жанри як: фантастика, драма, детектив. Фільм підійде для свідомої аудиторії, яка бажає подумати. Кожна дія може містити глибокий сенс і надихнути почати нове життя. Саме завдяки глибокій філософічністі картина заслужила визнання публіки і високий рейтинг.

Інтерстеллар

Интерстеллар
Интерстеллар, www.film.ru


На Купера лягає виховання двох дітей, паралельно з цим його вважають одним з кращих пілотів і інженерів. Вільний час Купер присвячує родині, але незабаром все зміниться. Обставини спонукають його кинути рідних і відправитися рятувати світ.

Над людством нависла нова небезпека, яку неможливо зупинити. Група вчених приймає рішення відправити експедицію дослідників в недавно виявлений просторово-часовий тунель. Чи вдасться Куперу і його команді впоратися з покладеною на них відповідальністю?

Подібного роду високобюджетні фільми в жанрі наукова фантастика з лихо закрученим сюжетом завжди знаходять відгук у глядачів. А прекрасний акторський склад на чолі з легендарним Леонардо ді Капріо доповнили продуманий до дрібниці сюжет.


День Бабака

Чудова комедія з елементами фантастики для перегляду всією сім'єю. Фільм переповнений теплою і романтичною атмосферою. Головного героя звуть Філ Коннорс, він - телевізійний коментатор. Одного разу він відправляється в невелике місто, де відбудеться святкування Дня бабака. Філ сповнений скептицизму, він цинічний і не боїться зачепити почуття інших.

Але час зіграє з Коннорсом злий жарт. Прокинувшись наступного ранку, він виявить, що потрапив в той самий день. За вікном, як і раніше, атмосфера свята. Як бути? Філ замкнений у цьому дні. Що б він не робив, на календарі знову 2 лютого.

Йому залишається лише сподіватися, що одного разу він прокинеться, а за вікном буде 3 лютого.

Головну роль виконав один з найкращих акторів століття - Том Хенкс. З його участю неодноразово виходили шедеври кінематографу, які популярні і зараз.

Особлива думка

Особлива думка
Особлива думка, www.soyuz.ru


Події розгортаються в 2054 році. Існує особлива система попередження злочину, що дозволила скоротити кількість вбивств в сотні разів. І головний герой, Джон Андертон, - співробітник цієї системи. Її робота будується на 3 провидцях, здатних побачити майбутні злочини. Їх бачення потрапляють на екрани, на яких видно картину злочину, ім'я жертви і злочинця.

Але все змінюється, коли на екрані з'являється Джон Андерсон, який жорстоко вбиває незнайомого йому чоловіка. Джон відмовляється від арешту і тікає. Він має намір докопатися до істини. За цим Андерсон відправляється до творця проекту - доктора Хінеман.

Імла

Екранізація твору знаменитого короля жахів Стівена Кінга "Туман". Події розгортаються в маленькому американському містечку, яке раптово стає оповие таємничої пеленою з надприродного туману. За ним не можна абсолютно нічого розгледіти.

У цьому тумані живе щось страхітливе. Група людей застряє в супермаркеті і не вирішується вибратися назовні. Може, є шанс, що комусь вдалося вижити? Чи потрібно боротися за власне існування? Але імла нікого не зустріне з відкритими обіймами.

Я - легенда

Я - легенда
Я - легенда, www.film.ru


Вченим вдалося знайти ліки від раку. Але раптово від нього помирає понад 500 млн осіб, а ще 50 млн перетворилися в жахливих вампірів. Лише у 12 млн є імунітет до захворювання. Роберт Невілл, головний герой, - працівник медичної служби американської армії. Він втратив усе. Вірус забрав у нього дружину і дочку.

Тепер він одинокий. І єдиний, хто у нього є, - його пес. Роберт кожен новий день проводить у пошуках їжі, полює на диких тварин і не залишає надії знайти ліки від захворювання. Кожен день до сутінків він повинен повернутися додому, щоб врятуватися від вампірської навали. Невілл живе минулим і сподівається все повернути, але в один день все йде не за планом ...

Початок

Один з кращих науково фантастичних фільмів усіх часів. Кобб - кращий в своєму роді грабіжник. Його спритності і інтелекту немає рівних. Його завдання полягає в тому, що він дізнається безцінні секрети з таємних куточків людської свідомості під час сну. Кобб переконаний, що саме сплячі люди найбільш уразливі.

У світі знайшлося безліч людей, охочих заволодіти чужими знаннями. Це зробило Кобба найціннішим гравцем. Але його робота позбавила Кобба сім'ї і всього, що він любив. Одного разу йому випадає можливість виправити свої помилки. Але для цього він повинен зробити "ініціацію". Складність полягає в тому, що Кобб повинен не вивідати інформацію, а впровадити ідею.

День, коли Земля зупинилася

День, коли Земля зупинилася
День, коли Земля зупинилася, psikhologiya.livejournal.com

На Землю прилітає інопланетний корабель. Прибульці мають намір знищити планету. Вони обґрунтовують це тим, що в світі є мало планет, на яких можливе життя, а люди незабаром доведуть Землю до катастрофи. Інопланетні створіння відправляють від себе представника на ім'я Клаату. Він повідомляє, що у людства є останній шанс на виправлення.

Клаату набуває вигляд людини. Він вимагає збору засідання ООН, на що отримує негативну відповідь від американської влади. Його намагаються утримати силою, але йому вдається втекти за допомогою доктора Хелен.

Післязавтра

Над Землею нависла загроза глобального потепління. Льодовики активно тануть, раптово це призводить до зворотного процесу. Температура води на планеті різко починає знижуватися. Землю один за іншими накривають природні катаклізми.

Джек Хол, вчений-палеокліматології, переконаний в тому, що незабаром настане льодовиковий період. Він усіма силами намагається попередити уряд Америки про загрозу, що насувається. Але його прогнозами ніхто не повірив. Всі були переконані, що клімат стане тільки тепліше.

Потім на США насуваються зливи, які змінюються снігопадом. Температура стрімко падає. Влада починає термінову евакуацію населення в південні штати і Мексику.

Чи любите ви дивитися наукову фантастику, чи російські фентезі - не важливо. Жанр активно розвивається, щороку з'являються нові хороші картини. Деякі новинки потрапляють в категорію "краще фантастичне кіно" і назавжди залишаються в історії, а інші виходять посередніми і провалюються в прокаті.