Людство у всі часи прагнуло до того, щоб “виглядати красиво”. І одна з головних перепон на шляху до “бажаним ідеалів” – зайва вага. Весь час люди намагаються знайти ефективні способи позбутися від надлишкових кілограмів, і часом придумують відверто дикі способи домогтися бажаного. Розглянемо 6 найдивніших дієт людства.


1. Сигарети. Цей спосіб схуднення рекомендували навіть лікарі. І дійсно, сигарети зменшують відчуття голоду, однак кількість побічних ефектів від такого способу схуднення теж величезна.
2. Глисти. Дієта з вікторіанської епохи, коли капсули з яйцями паразитів можна було купити в будь-якій точці з ліками. Правда, засоби для знищення гельмінтів вдавалося дістати не завжди. Тому, часом, використовувалися дуже мерзенні способи, щоб отримати хробака. Наприклад, сидіти з відкритим ротом перед мискою з молоком. Глисти вилазили самі.
3. Молитва. У 1970-х роках в церковних кіосках з'являлися книги, в яких говорилося, що голод насправді прищеплює Сатана. Молитви нібито допомагали вигнати диявола, а з ним – бажання поїсти.

ілюстрація з відкритих джерел


4. Дієта імператриці Сісі. Можливо, сам рецепт не здасться дивним – молоко, апельсини, бульйон з качиного м'яса і зацукровані фіалки. Однак протирання особи сирим м'ясом і розтирання стегон оцтом – таке сподобається не кожному.
5. Купання у вині. Справжні любителі вина використовували його не тільки для внутрішнього споживання, але і для інших специфічних цілей. Вважалося, що прийом ванни, повної вина з додаванням шавлії і ромашки, дозволяє схуднути. Природно, ніяких підтверджень цьому немає.
6. Сон. Чим більше спиш, тим менше їси. Цілком логічне твердження. Однак люди роздмухували його до смішного, приймаючи кінські дози снодійного. Доходило до того, що люди збивали ритм, їм більше не могли нормально спати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 6 рецептів драніков, від яких складно відірватися.

Як повідомляв Знай. ua, як швидко і економно приготувати гору цукерок.

Також Знай. ua писав, як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще.