Нестабільна погода ввела в оману багатьох садівників і городників. Однак відтерміновувати роботи не варто - щось можна почати робити вже.

У ці дні займайтесь підготовкою землі, грядок під майбутній посів, дезінфекцією теплиць. Знищуйте бур'яни і шкідників. Зараз можна посадити ранній редис, салати, а ще бобові і зелені культури в закритий ґрунт.

На території городу, які ви відвели під пасльонові (томати, перець, картопля і баклажани), розсипте компост. Можна вкрити цю ділянку плівкою.

Вже за декілька днів можете розпочинати висівати насіння холодостійких рослин: редис, моркву, ріпу й брукву з коренеплодів; цибулю на перо, салати і селеру з зелені; коріандр, кмин, кріп з пряних трав; горох.

Для цибулі, моркви, селери і петрушки критично важливий ранній посів, адже ці рослини потребують вологи, якої зараз багато у Ґрунті. Головне - пам'ятайте, що якщо температура повітря в ці дні нижча ніж вам би хотілось, не відкладайте посів, а просто замочіть насіння у воді. Моркву, на приклад, треба замочити на 72 години, кожні 6 годин змінюйте воду. Після - просушіть до сипучості і сійте. Цибулю - на 48 годин, воду при цьому не потрібно міняти.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Картопля, фото pxhere
Картопля, фото pxhere

На розсаду саджайте огірки, гарбузи, патисони, пізні та середні сорти капусти. Це та активність, яку ви можете сміливо проводити до кінця квітня.

Якщо у вас є бажання вже почати садити картоплю, то врахуйте, що мерзла земля категорично не підходить для вирощування картоплі, потрібно почекати прогрівання ґрунту до 8-10 ° на глибині 5-10 сантиметрів. Оскільки самий крайній термін висаджування картоплі - перший тиждень червня, можете не хвилюватись, що проґавите час на посів картоплі. Буряк же в наших широтах бажано “садити” у першій третині червня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Календар городника, які сорти полуниці найкраще саджати навесні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Як посіяти травичку, щоб реготати з муравичкою - календар на березень для городників.

Також "Знай.ua" писав, Календар посіву 2020: коли і що краще садити.