Мед належить до найпоширеніших ритуальних атрибутів українського весілля, який наділявся як природними, так і символічними еротичними якостями.

Медовий місяць принца Чарльза і принцеси Діани, 1981 рік
Медовий місяць принца Чарльза і принцеси Діани, 1981 рік

Здавна відомо, що мед містить в собі величезну кількість вітамінів та інших корисних речовин. Він не тільки здатний підвищити імунітет людини, а й певним чином впливає на чоловічу силу, сприяючи зачаття малюка.

Так як саме в післявесільний період вірогідність завагітніти у дівчат різко зростає, рідні та близькі дарували молодятам мед. Причому тара була аж ніяк не маленька — бочка по 5-10 літрів! Вважалося, що молоді повинні були з'їсти всю цю солодкість в перший же місяць після одруження.

Кохання, фото: прес-служба Нового каналу
Кохання, фото: прес-служба Нового каналу

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Щоб дітки народилися здорові, нареченим на весіллі забороняли пити спиртне – лише медовий напій. У давнину спеціально для молодят варили слабоалкогольну медовуху – пили її не тільки на весіллі, а й 30 днів після нього. Тому у народі перший шлюбний місяць здавна називався – "медовим" або "солодким". Шкода, що про цей мудрий звичай не знають багато сучасних молодят.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, здійсни мрію за 21 день - як припинити відкладати на завтра і змінити своє життя.

Як повідомляв Знай.ua, "український Фрейд" дав слушні поради незаміжнім жінкам.