"У мене нічого не виходить", "без грошей нікуди не поткнешся", "а в сусіда машина і дружина кращі" - типові фрази для невпевнених у собі і лінивих людей.

На лінь ображатися не варто, вона у деяких моментах рухала прогресом. Саме ліниві люди вигадали пральну машинку, микрохвильову піч і навіть останні моделі смартфонів.

Але що робити, коли так кортить жити краще і чогось досягти більшого, аніж маєте на сьогоднішній момент? До вашої уваги система, котра працює просто і беззаперечно навіть із тими, хто у себе не вірить.

Здійсни мрію за 21 день

Мотиваційний лист, Мosty-zara
Мотиваційний лист, Мosty-zara


Почніть з найменшого. Візьміть аркуш паперу, ручку і відмітьте проміжок у 21 день свого календаря. Дату початку челенджу оберіть самі. Але не за принципом "а може з понеділка" та "сьогодні щось немає настрою".

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Проставте чітко - коли почнете і коли закінчуєте. Визначте свою мету. Вона може бути різною. Від набуття якихось навичок (підтягнути англійську, навчитися танцювати і готувати, налагодити стосунки із близькими людьми) до більш амбітних (створення свого блогу, написання сценарію, музичної композиції і т.д).

Визначте, який кінцевий результат ви хочете отримати - наприклад, збільшити свій словесний запас до певної кількості, вразити друзів формами, або стати автором витвору мистецтва.

картини, скріншот з відео
картини, скріншот з відео

Окресліть коло осіб, котрі можуть допомогти у досягненні мети - порадою, ідеями, фінансами, реалізацією. Включайте у перелік усіх.

Знайдіть приклади з історії людей, котрі зробили те, чого поки не вдалося вам. Поставте собі питання - що вони використовували на своєму шляху? Що їм заважало? Чому вони не здалися і дійшли до кінця? Свої висновки записуйте і по можливості перечитуйте. Нехай вас штовхають уперед не мотиваційні книги, а реальні люди.

Приміром, у сфері кіно найкращий приклад людини "зроби себе сам" - Кіану Рівз. Його обличчя зараз більш впізнаване, аніж постери із Дональдом Трампом. Але так було не завжди. Рівз (котрого до речі назвали на честь відомого вулкану - символічно, правда?) пережив смерть ненародженої дитини в утробі дружини. А потім не стало і її самої. Сестра хворіла на лейкемію, а талановитим Кіану взагалі у Голлівуді мало хто вважав.

Кіану Рівз, фото: gettyimages
Кіану Рівз, фото: gettyimages

Тепер погляньте на цього постійно усміхненого джентельмена. Невже він міг легко здатися? Інколи у нічний час, коли Рівзу особливо погано на душі, він сідає на байк, вимикає світло фар і їде світ за очі. Це часто ставало причиною ДТП, та зовсім ніяк не спинило вічно юного Рівза. Випив еліксир молодості, жартували колеги. Та ні, просто ставлюся до життя простіше, відповідав він.

Кіану Рівз, фото: Getty Images
Кіану Рівз, фото: Getty Images

Продумайте засоби отримання бажаного і можливі перешкоди. Пам'ятаєте стару приказку - "Вір у краще, готуйся на до найгіршого". Це діє, але не сподівайтеся на "легку здобич".

Чому саме 21 день? Бо якраз за такий проміжок часу у людини з'являються і хороші, і погані звички. Кинути палити можна за 21 день. Як і навпаки - почати "диміти", немов паровоз, навіть якщо раніше у руках цигарку не тримали.

Язик мій - ворог мій?

Стен Кірш, фото скріншот з серіалу Друзі
Стен Кірш, фото скріншот з серіалу Друзі

Не у цьому випадку. Діліться своєю ідею з іншими. Так ви зможете почути конструктивну критику на свою адресу і винести для себе корисні уроки. Правда, траплятимуться люди, котрі будуть запевняти у безглуздості задуманого - що ж , їх думка теж має право на існування. Пам'ятайте: ні карантин, ні сусіди, ні батьки не винні у тому, що у вас чогось немає. Буде бажання - знайдуться і засоби, навіть дистанційно. Головне вірте у себе і дійте без страху.

Нагадаємо, відомий український артист пояснив, як соціальні мережі руйнують людські життя.

Як повідомляв Знай.ua, "український Фрейд" дав слушні поради незаміжнім жінкам.

Також Знай.ua писав, що ЛГБТ-ікона поскаржився на домагання депутата.