Пухнасті улюбленці дуже чутливі до їжі, яку споживають. Якщо ви не хочете завдати шкоди організму свого котика, то варто знати, з якими напоями слід бути особливо обережними.

Молоко

Так, дійсно, цей продукт корисний тваринам, але тільки в тому випадку, якщо це котяче молоко. Так закладено природою і так повинно бути. Але ось молоко коров'яче або пакетоване магазинне для кішок не корисно і навіть шкідливо.

Котик, фото з вільних джерел
Котик, фото з вільних джерел

Лактоза, перетворена організмом кошеня в прості цукри, легко перетравлюється. Але у дорослої тварини починається бродіння непереробленого продукту, виникає сильне газоутворення, здуття і, як результат, діарея.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Вода з-під крана

Водопровідна вода, що не пройшла відповідну очистку, може стати причиною виникнення тимчасових проблем з ШКТ вашого вихованця або навіть призвести до виникнення якого-небудь захворювання.
Найчастіше у великих містах воду знезаражують шляхом хлорування.

Кип'ячена вода

Деякі власники кішок впевнені, що процесом кип'ятіння істотно поліпшують якість води, роблячи її придатною для пиття, але це не так. Справа в тому, що у кип'яченій воді збільшена концентрація солей, з'являється осад. Вживання кип'яченої води може спровокувати виникнення у кішок сечокам'яної хвороби.

Валеріана

Настій валеріани лікарської дуже корисний людині. Але в рівній мірі він небезпечний для тварини. По суті, сама рослина шкоди котячого організму не приносить, але настої, створені на його основі, абсолютно не призначені для споживання домашніми вихованцями.

Чим годувати кота: корми
Чим годувати кота: корми https://www.pexels.com/ru-ru/

Трава валеріани – це своєрідний наркотик для тварини, а такі речовини не можуть приносити користь апріорі. Також вона здатна викликати агресію і надмірне збудження, що несе загрозу і для домашнього улюбленця, і для його оточення.

Кефір

Цей кисломолочний продукт зміцнює імунітет, уповільнює старіння, і благотворно позначається на самопочутті пухнастого улюбленця. А кальцій, що входить до його складу, забезпечує сяючу шерсть, міцні зуби і кігті вашій кішці.

Але навіть з кефіром варто бути дуже обережними. Дбайливим господарям не слід забувати, що ШКТ кішки не дуже добре переносить насичені продукти. Тому жирність кефіру не повинна перевищувати 3,5%.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не лише лебеді та дельфіни - через карантин людей почали витісняти леви.

Як повідомляв Знай.ua, видри влаштували батл за світ без людей - кадри "звірячої війни" довели до сміху.