За життям принцес і королев спостерігає весь світ. На них рівняються, їхніми манерами захоплюються, до їхнього зовнішнього вигляду прискіпливо придивляються, їм заздрять. Однак, життя монарших осіб не є таким райдужим і безтурботним, як може здаватися.

Королівський протокол диктує їм не лише правила етикету, але і норми зовнішнього вигляду.

Королівські протоколи різних країн схожі в одному: вони виступають проти всього яскравого і пістрявого і вітають природність - особливо в макіяжі та манікюрі. Манікюр повинен гармоніювати з загальним образом, яскраві відтінки вважаються вульгарними, а про нейл-арт не може бути й мови.

Однак, не всі монарші красуні дотримуються протоколу. Наприклад, леді Ді любила порушувати протокольні вимоги, в тому числі часто з'являючись на публіці з яскравим манікюром, через що впадала у немилість до Королеви Єлизавети ІІ.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Хто з королівских осіб сьогодні підтримує б'юті-бунтарство Діани, а хто дотримується традицій?

Кейт Міддлтон

Кейт Міддлтон, фото: Reuters
Кейт Міддлтон, фото: Reuters

Ставши членом королівської сім'ї, Кейт з кольоровим лаком не показувалась на публіці. З моменту одруження з принцом Вільямом герцогиня Кембриджська робить собі виключно прозоре покриття, але частіше обходиться навіть без нього. Її Високість ретельно стежить за акуратністю свого манікюру: формою і міцністю нігтів, станом кутикули, так що навіть без лаку її руки завжди виглядають бездоганно.

Однак, бувають і винятки: так, на пальцях герцогині можна частенько помітити пластирі, які вона ніколи не намагається приховати. Шанувальникам Кембриджської це дуже подобається: на їхню думку, вона не прагне здатися ідеальною і ставить себе нарівні з іншими. Відомий факт, що Кейт багато часу приділяє домашнім справам і вихованню дітей, тому її ″бойові″ поранення нікого не вують.

Королева Максима

Королеву Нідерландів люблять за душевність, природність, доброту, але головне - за ліберальне ставлення до королівського протоколу. В цьому плані Максима не відрізняється строгістю до себе і дає собі повну волю самовираження.

У хід йдуть екстравагантні моделі одягу, великі прикраси, але головне - ефектний манікюр. Королева воліє покривати ніхті лаком в насичених глянцевих відтінках. Серед улюблених - бордовий і яскраво-червоний.

Меган Маркл

Меган Маркл і принц Гаррі, фото: Instagram
Меган Маркл і принц Гаррі, фото: Instagram

До зустрічі з принцом Гаррі Меган любила манікюр на вкорочених нігтях і яскраві відтінки лакового покриття. З початком королівського життя їй довелося обмежити себе досить одноманітною нюдовою палітрою.
Манікюр Меган в 2010 році:

... і в 2018-му

Тепер, після "Мегзіта" Меган може з чистою совістю дозволити собі будь-який варіант манікюру.

Королева Летиція

Королева Летиція
Королева Летиція

Королева Іспанії не втомлюється спростовувати сформовану думку про те, що іспанці пристрасні натури, далекі від стриманості і врівноваженості. Образ Її Величності можна назвати одним з найбільш лаконічних і стильних в королівських колах Європи, а її манікюр - найбільш мінімалістичним. На публіці Летиція вкрай не часто з'являється навіть з прозорим лаком і основну увагу приділяє виразному макіяжу.

Кронпринцеса Вікторія

Кронпринцеса Вікторія, фото: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
Кронпринцеса Вікторія, фото: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Кронпринцеса Вікторія - повна протилежність королеві Летиції. Спадкоємиця шведського престолу експериментує з різними варіантами манікюру.

Її Високості до вподоби округла форма нігтів середньої довжини, деколи - квадратна. Але найголовніше - навіть для прийомів високопоставлених осіб і урочистих церемоній вона вибирає яскраві відтінки лаків, серед яких - червоний, бордовий і навіть синій.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше