Загибель судна вважається однією з наймасштабніших морських катастроф в історії. Теплохід Вірменія, потоплений німецькою авіацією в листопаді 1941 року, виявили на дні Чорного моря. Судно знайшло спокій у морських глибинах в 15 милях від берегів Криму на глибині 1500 метрів. На борту знаходилось близько 10 тисяч поранених і біженців.

Трагічна загибель теплохода – одна з наймасштабніших катастроф в морі в історії людства. За оцінками фахівців, врятуватися майже нікому не вдалося. Тисячі людей загинули разом із гігантським теплоходом. Поранені просто не змогли вибратись із підводної пастки.

На початку Другої світової війни судно в Одесі було переобладнано в санітарно-транспортний.

Затонулий корабель

6 листопада 1941 року теплохід вийшов з порту в Севастополі. Цієї ж ночі Вірменія зайшла в ялтинський порт, взявши ще людей і вантажні архіви, музейні колекції. На борту, крім поранених солдатів і офіцерів, перебували біженці, включаючи партійних працівників, лікарів і співробітників піонерського табору Артек з сім'ями.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Затонулий корабель

Теплохід, не чекаючи темряви, у супроводі двох сторожових катерів взяв курс на Туапсе. Буквально за пару годин судно піддалося атаці авіації. Вірменія затонула за чотири хвилини.

Нагадаэмо, знайдено зниклий корабель: занурився під воду за одну хвилину і щез на 77 років.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про те, що дослідники натрапили на давньоєгипетський корабель особливої конструкції.

Також портал "Знай.uа" писав, група професійних дайверів вирішила зробити занурення на підводному човні "Гагара", що лежить на дні з 1919 року.