Сидіти на карантині залишилося зовсім недовго. Скоро подорожі в різні країни світу знову стануть можливими. А якщо ви - фанат сімейства котячих, то навряд чи утримається на вулиці від спокуси покликати до себе кицю і почухати за вушком. Але ось невдача - не у всьому світі кішки відгукуються на традиційне "кс-кс-кс". Тому ми зібрали для вас добірку того самого звуку, на який збігаються кішки. На різних мовах світу. Тепер, куди б не занесла доля - в Німеччину, Японію або ще куди-небудь, ви будете справжнім повелителем Мурчиків. Беремо дорожній блокнот і записуємо:

Нідерланди— пуш-пуш-пуш. (За іронією, дуже співзвучне з англійським push - штовхати". Але ви не хвилюйтеся, місцеві кішки нічого вам штовхати не збираються, незважаючи на всю лояльність країни до цієї справи);
Німеччина — міц-міц-міц.
Японія — шу-шу-шу (кішка «неко»).

кішка, фото pxhere
кішка, фото pxhere


Австралія — пус-пус-пус.
Румунія — піс-піс-піс (так, ми в курсі, як це звучить - головне прибрати свої тапки подалі)
Індія — мяу-мяу-мяу (індуси підійшли до котячого питання філософськи і явно взагалі не заморочуються)
Італія — мічу-мічу-мічу.
Литва — кіс-кіс-кіс.
США — кітті-кітті-кітті. (втім, у американців це звучить більше як "кірі-кірі-кірі, з м'яким "р")
Китай — мі-мі-мі. (посперечатися з тим, що коти - це "мімімі", звичайно ж, складно.

Домашній кіт, фото Pxhere
Домашній кіт, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще


Туніс — беш-беш-беш.
Туреччина — писи-писи-писи. (Еее...)
Грузія — піс-піс-піс. (Як і в Туреччині, Грузії змогли розглянути всю котячу сутність. Мі-мі-мі грузинам очі не замылишь!)
Латвія — минка-мінка. (тільки невиховані коти залишають всюди минки. Тому латиші прагнуть як можна швидше привчити вихованців до лотка)
Мексика — бишито-бишито. (поки вимовиш... так і звучить, як національне блюдо. Думати про кішок, як про складові буріто або "бишито", чомусь моторошно, тому поїхали далі.
Чехія — чі-чі-чі.
Угорщина — цить-цить-цить (Угорці раніше нас дізналися, що таке "нічний тыгыдык", і перестрахувалися заздалегідь.
Франція — міну-міну-міну.
Азербайджан — піш-піш-піш.
Ізраїль — пс-пс-пс.
Данія — міс-міс-міс.

строкаті кошенята наснилися
Чому наснилися строкаті кошенята? фото pixabay.com

Тепер ви зможете підкорити серце будь-якого кота на планеті (насправді ні). Але звернути на секундочку на свою скромну персону царське котяче увагу. Не дякуйте.