Для українців шаурма вже давно стала одним з найпопулярніших страв вуличної кухні. І дійсно, в містах нашої країни працюють десятки і сотні кіосків або невеликих закладів, в яких продається цей смачний і ситний “бутерброд”. Шаурма асоціюється у людей з давнім ісламським стравою. Однак насправді воно з'явилося порівняно недавно. Хто ж винайшов її, і коли вперше почали продавати шаурму?

Приготування шаурми
Приготування шаурми


Страву під назвою “донер кебаб”, більш популярне у нас під назву “шаурма”, існує всього 48 років. Його дійсно винайшов мусульманин – турок на ім'я Кадір Нурман. Ось тільки жив він у Німеччині, і вперше це блюдо почали продавати саме в Західному Берліні. Нурман відкрив невеликий магазинчик поблизу залізничної станції “Зоологічний сад”, і побудував на цьому цілком успішний бізнес.
насправді, шаурма – це варіація традиційного мусульманського страви, що включає корж, рис, салат і м'ясо-гриль. Саме Кадір Нурман придумав використовувати замість коржі тонкий лаваш, що перетворило страву у вуличний бутерброд. Цікаво, що Кадір не реєстрував патент на шаурму. Він офіційно був визнаний першою людиною, приготовившим донер кебаб, лише в 2011 році.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, забудь про варіння - унікальний рецепт смажених фаршированих перчиком змусить заурчать ваші животики.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, ніжна курочка у вершково-томатному соусі відправить прямо в Індію - смачний рецепт баттер чікен.

Знай.uа писав, після цих рулетів ви забудете про шаурму, ідеальне поєднання м'яса та овочів.