Вчені у всьому світі переконані, що домашні тварини, зокрема коти, є “лікарями” для своїх господарів. Так, коти допомагають знизити артеріальний тиск і опанувати свої емоції, що, зрештою, знижує рівень стресу.

Науковці довели, що навіть банальне погладжування кота допомагає знизити частоту серцебиття і тиск. Це пояснюють тим, що людині дуже важливо мати тактильний контакт, адже саме він заспокоює людську нервову систему. Тому тепленький пухнастий бочок кота може слугувати супер заспокійливим, якщо ж кіт у відповідь на погладжування починає муркати - нервова система людини відповідає на ці звуки ще більш активно: тривога зменшується, полегшує сприйняття критичних ситуацій, з'являється впевненість. Окрім того, сім'ї з котами зазвичай більш гармонійні і дружні, ніж сім'ї без тварин.

кішка, фото pxhere
кішка, фото pxhere

Лікувальні ефекти спілкування з тваринами отримали назву “фелінотерапії”. Самі коти доволі свідомо вибирають хворі місця на тілі людини, щоб полежати там - вони це роблять, щоб погрітись, адже запалені місця мають дещо вищу температуру тіла.

Психологи ж стверджують, що наявність вдома кота може допомогти краще будувати комунікацію з іншими людьми, адже коти дають відчуття впевненості у собі та своїй цінності.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові померла "мати" 50 котів: куди подіти осиротілих пухнастиків.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кішки можуть спілкуватися з людьми унікальним способом: про таке ви навіть не здогадувалися.

Також Знай.ua писав, Чому коти не люблять ванну і як змусити замазуру помитися, дієві поради.