Якщо ви щасливий володар кота, то вам напевно буде корисно дізнатися, що він дійсно розуміє своє ім'я. Також ваш вихованець може відрізнити його від інших слів, пише The Guardian.

Попередні дослідження на дельфінах, собаках і папугах припускали, що тварини можуть розуміти голос людини. Але чи здатні на це представники сімейства котячих – було невідомо. Зараз дослідники підняли це питання.

"Існує безліч досліджень комунікації собаки і людини. Ми думаємо, що важливо зрозуміти і котячі здібності", - стверджує перший автор дослідження, доктор Атцуко Саіто з Софійського університету в Японії.

При цьому факт того, що коти відгукуються на своє ім'я зовсім не новий. Це відомо всім, у кого є кіт. Але наукових підтверджень цьому факту не було. Так, під час першого тестування, вчені з однаковою інтонацією говорили 4 слова разом з ім'ям кота і записували реакцію тварини на камеру.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

У результаті з'ясувалося, що кішки можуть розрізняти своє ім'я серед інших слів. Дослідники помітили, що в 11 з 16 котів рухливість під час прослуховування знижувалася. Швидше за все, вони просто звикли до голосу своїх власників. Але 9 котів з 16 рухалися активніше, коли згадували їх імена.

Потім експеримент повторили на іншій групі кішок. Тоді слова говорили чужі для них люди. У третьому експерименті власники котів зачитували слова, але це була група тварин, яка звикла жити з іншими котами.

За висновком учених, під час всіх варіантів експерименту, коти реагували на власне ім'я. У свою чергу Саіто зазначив, що невідомо, чи можуть коти сприймати своє ім'я як ім'я.

"Немає доказів, що коти впізнають себе. Швидше за все, вони пов'язують слова, в даному випадку - імена - з винагородою або покаранням", - пояснює учений.

Чи впізнають коти свої імена? Супермилий експеримент!

Чи знає ваш Барсик, що він саме Барсик? Японські вчені спробували з'ясувати 🐱 А як ваші улюбленці реагують на своє ім'я? Надсилайте нам відео приватними повідомленнями, і, можливо, ми його опублікуємо :)

Geplaatst door BBC News Ukrainian op Dinsdag 9 april 2019

Дослідження, опубліковане в Scientific Research, має визначити відносини кішок і людини.

"Коти розуміють наші повідомлення краще, ніж нам здається. Але реагувати на них вони можуть не так, як ми того очікуємо", - заявив Саіто.

Нагадаємо, світ облетіла новина про дивного чорного кота-примару, який розчинився в повітрі і потрапив на камеру відеоспостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, кіт непомітно пробрався в ванну до господині і став свідком незрозумілої йому події.

Також портал Знай.uа писав, що кішка по кличці Мітци, що живе у Великобританії знову залишилася одна, і повернулася в притулок.