Як відомо, багаторазові медичні маски необхідно ретельно та регулярно мити. Про це повідомляють медики та Центри з контролю і профілактики захворювань Америки.

Маска, pxhere

Фахівці Центрів порадили мити захисні маски після кожного використання. Найпростіший спосіб дезінфекції в домашніх умовах – прання у гарячій воді з миючими засобами. Потім необхідно ретельно просушити медичну маску — в ідеалі, за допомогою гарячого повітря.

Також до наступного використання чисті захисні маски потрібно зберігати в закритому паперовому пакеті, щоб уникнути появи мікробів і вірусів на тканині.

Представники Центрів помітили, що роль захисної маски може виконувати шматок старої футболки, шарф, бандана. До того ж, вкрай не рекомендується купувати медичні маски типу N95, які використовують медики. Це може запобігти дефіциту захисних засобів на ринку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Слід зазначити, що необхідність регулярної дезинфекції масок підтвердив і лікар-педіатр Євген Комаровський. За його словами, маски не потрібно кип'ятити або прогрівати в мікрохвильовій печі — достатньо промити мильною водою.

Маска, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Тернополі змусять аптеки збирати сміття.

Як повідомляв портал "Знай.ua", боєць з Білорусі продемонстрував вогняний спосіб боротьби з коронавірусом.

Також "Знай.ua" писав, що у Тернополі прогулянка без маски коштувала українцю штрафу та нервів в суді.