Пандемія коронаврусу принесла нам велику різноманітність нових теорій змови.

Найрозповсюдженшою з них є теорія про те, що епідемія - справа рук таємного світового уряду на чолі з Біллом Гейтсом, Уорреном Баффетом і всім кланом Рокфеллерів - ця найбагатша сім'я фігурує практично у всіх основних теоріях змови. На думку конспірологів, основною метою цього "світового уряду" є створення вакцини, яка вб'є 95% населення, а тим, хто виживе, імплантують наночіпи, за допомогою яких тіньова еліта буде контролювати людство.

Нещодавно у цій конспірологічної теорії з'явилося нове доповнення - виявляється, вишки зв'язку 5G нібито поширюють коронавірус. Всупереч здоровому глузду і умовлянням вчених про те, щоб конспірологи для початку згадали шкільні курси фізики і хімії, прихильники теорії змови продовжують знищувати вежі стільникового зв'язку в усьому світі.

Якщо придивитись уважніше до інших глобальних конспірологічних теорій, можна помітити, що більшість з них так чи інакше пов'язані між собою. Конспірологи часто посилаються один на одного, щоб вивести нову теорію світового устрою. І так виникає порочне коло псевдонаукових висновків і абсолютно неймовірних чуток.

Найнеймовірніші теорії змови

Тіньовий уряд і Новий світовий порядок

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Здається, що люди завжди вірили в те, що якісь впливові групи утворюють тіньовий уряд, який управляє людством. Вони контролюють всі органи влади, засоби масової інформації і охорону здоров'я. За допомогою пропаганди, страху і формування громадської думки вони лобіюють власні інтереси - поневолення людства, скорочення чисельності населення, створення суспільства, побудованого за принципом "золотого мільярда", знищення певних націй і таке інше.

Конспрологічна теорія про чіпування людства також пов'язана з побоюваннями, що все це частина плану тіньового уряду на встановлення NWO - Нового світового порядку (від англ. New World Order.

"Нас всіх перетворять на рабів", - заявляють сучасні конспірологи в соціальних мережах, закликаючи виступати проти розробок чіпів.

Адронний коллайдер відкриє врата Пекла

Коли представники ЦЕРНу (CERN - Європейська організація з ядерних досліджень) оголосили в 2008 році, що на французько-швейцарському кордоні запускається Великий адронний коллайдер, конспірологи усього світу жахнулись. Деякі з них всерйоз побоювалися, що прискорення заряджених частинок, сконцентроване в одному місці, може спровокувати виникнення "чорної діри", яка буде збільшуватися в масштабах і, врешті-решт, поглине Землю.

Коли ж цього не сталося, конспірологи переглянули свої прогнози почали стверджувати, що в один прекрасний день адронний коллайдер відкриє диявольський портал між нашим і потойбічним світом.

Популярність цієї теорії стрімко зросла в 2016 році, коли були опубліковані знімки зловісної і аномально сильної бурі, яка вибухнула прямо над Великим адронним колайдером.

Конспірологи впевнені, що портал буде вести саме в пекло, через недавнє вдкриття фізиками ЦЕРНу елементарної частинкиу Бозон Хіггса, яка також відома як "частка Бога". Прихильники теорії змови вважають, що тепер вчені працюють над тим, щоб "відтворити" Всемогутнього. Ось тільки це зовсім не добрий Творець , а Шива-Руйнівник. Доказами цього конспірологи називають статую Шиви (подарунок з Індії), яка стоїть недалеко від коллайдера. Крім того, назва організації CERN складається з чотирьох перших букв імені Cernunnos, яке носить кельтський рогатий бог підземного світу.

Корпорація зла і Куб часу

Куб часу - це псевдонаукова теорія простору і часу, розроблена чоловіком на ім'я Отіс Юджин Рей в 1997 році. Він довгий час працював електриком, а потім раптом зрозумів: всі видатні вчені об'єднуються в корпорації зла і вселяють нам помилкові уявлення про будову нашого світу. Щоб розкрити людям очі на справжній стан речей, Рей створив власний сайт, назвавши його "Time Cube".

Відвідувачів зустрічав червоний напис: "На Землі за один оборот проходить чотири дні. Втрата цих трьох днів загальмувала ваш розум до тупості і Освіти Зла. У вас не вистачає мозку і освіти, щоб побачити Тимчасової Куб Природи".

При цьому псевдовчений навіть не намагався довести свою теорію - замість цього він сипав новими незрозумілими прогнозами і пишномовними заявами. "Я кубічний мислитель, і я розумніший за будь-якого бога, вченого чи викладача, які віщають про диявольську сингулярність єдиного першого кута", - заявляв Рей.

Він помер в 2015 році невизнаним науковим співтовариством і всім іншим світом. Але його сайт існує досі.

Ми всі живемо в матриці

Це одна з найвідоміших теорій змови, популярність якої тільки зростає з розвитком електронних технологій. Фахівці зі штучного інтелекту вже навчилися створювати віртуальні світи, які нічим не відрізняються від реальності за вікном, тож чому б не припустити думку про те, що ми всі живемо у великій комп'ютерної симуляції.

Теорія глобальної матриці каже, що нашого світу зовсім не існує. Чашка, що стоїть на робочому столі, кіт, який мирно дрімає на дивані, і навіть той девайс, на якому ви читаєте цей текст, - не матеріальні. Все це лише частини комп'ютерного коду, що моделює цю штучно створену реальність. Ми все замкнені в уявних світах, як персонажі фільму "Матриця".

Цікаво, що серед прихильників ідеї глобальної симуляції - видатні світові знаменитості, серед яких і Ілон Маск. Так, Маск в в 2016 році заявив, що "вірогідність того, що ми не живемо в комп'ютерній симуляції, дорівнює одному на мільярди".

Такої ж думки дотримується і технічний директор Google з питань штучного інтелекту Реймонд Курцвейл. "Весь наш Всесвіт - лише науковий експеримент учнів молодших класів з іншого всесвіту", - говорить він.

Деякі космологи також припускають, що ця реальність може бути лабораторним експериментом якогось надрозуму.

Земля пласка, а Місяця не існує

Прихильники цієї теорії стверджують, що приховувати від широких мас "правду" про те, що планета не кругла і не обертається навколо Сонця, вигідно різним групам - від масонів до банкірів. Однак головними своїми ворогами члени "Товариства плоскої Землі" вважають НАСА. Вони переконані, що всі фотографії з космосу - підробка, а гравітація - міф системи освіти.

Вони також переконан, що Місяць - це голограма. Більш того, ця проекція не дуже високої якості: мало того, що вона плоска (і ми завжди бачимо тільки одну сторону Місяця), так ще й на ній бувають перешкоди. Прихильники цієї теорії змови також не вірять в те, що космонавти коли-небудь висаджувалися на Місяці - як можна гуляти по поверхні того супутника, якого не існує?

Планета X (Нібіру) і кінець світу

У минулому столітті уродженець Баку Захарія Ситчин зайнявся вивченням шумерської клинопису і виявив, що представники древнього народу вірили в існування загадкової планети, яку населяють інопланетні істоти - ануннаки. Вони називали її Нібіру.

Шумери вважали, що ця планета проходить через Сонячну систему раз в 3600 років, але її практично неможливо розгледіти, тому що вона відбиває світло, тобто фактично "невидима". Нібіру дуже небезпечна, адже має руйнівне гравітаційне поле

Захарія Ситчин вважав, що в далекому минулому Земля називалася Тіамат і була в два рази більшою за розміром, ніж зараз. Але коли в систему планет вторглася Нібіру, ​​вона пройшла повз Тіамат і розірвала її на дві частини. Одна половина Тіамат стала нашою Землею, а інша розкололася і поклала початок поясу астероїдів.

Таким чином, наступний "візит" Нібіру в нашу Сонячну систему може бути куди більш руйнівним. Прихильники теорії змови вірять в те, що коли Планета X знову наблизиться до Землі, то перетворить її на зоряний пил, а людська цивілізація буде знищена за частки секунди. До речі, конспіролог навіть називають певний рік, коли Нібіру принесе кінець світу - 2021. Так що залишилося зовсім недовго, щоб перевірити цю теорію.

Гітлер і нацисти підпорядкували собі стародавню зброю арійців (і можливо, вони все ще живі)

У 1871 році письменник-окультист Едвард Бульвер-Літтон опублікував роман "Вріл: сила прийдешньої раси" (Vril: The Power of the Coming Race), в якому розповідалося про надцивілізацию, яка живе під поверхнею Землі. Автор черпав натхнення в древніх язичницьких легендах, за якими давні народи (зокрема - знаменита раса арійців) використовували природну енергію, як джерело нескінченної сили. Бульвер-Літтон називав її "Вріл" - і згодом цей термін став частиною окультних нацистських теорій змови.

У 1895 році член Лондонського теософського суспільства Альфред Персі Сіннетт заявив, що надсильні джерела енергії природного походження реальні і існують методи, за допомогою яких ця енергія може бути акуратно зібрана і спрямована в потрібне русло.

Ці слова почув німець Генріх Гіммлер, майбутній один з головних діячів Третього рейху, і вирішив, що Німеччина стане першою державою, яка підпорядкує собі Вріл і буде його контролювати.

І вже зовсім скоро, в 1919 році, було створено таємне "Товариство Туле", в яке входили видатні німецькі вчені і мислителі, завданням яких було виявлення та використання таємничої природної енергії в інтересах Німеччини.

Конспірологи сходяться на думці, що плоди діяльності "Товариства Туле" були воістину вражаючими: у ході численних експедицій нацисти виявили Вріл і підпорядкували його собі, зумівши домогтися дивного технологічного прогресу - а саме, створення унікальних літальних апаратів, дискольотів. Втім, ніяких підтверджень цьому не було задокументовано.

Однак це не заважає конспірологам вірити в те, що Гітлеру і його послідовникам вдалося втекти: в 1945 році вони нібито використовували дисколіт, щоб переміститися в Антарктиду (місце концентрації Вріл), вступили в контакт з арійцями, як досі живуть в підземному світі, і почали готувати реванш.