У ресторані, як і в будь-якому іншому громадському місці, є свої правила. Власники, які не дотримуються їх, ризикують позбавитись найціннішого - своїх відвідувачів.

Відвідавши ресторан, потрібно завжди звертати увагу на деталі і усвідомлювати, що без належного поводження з гостями не може бути й мови про ваше перебування в цьому місці. Адже в противному разі воно не принесе вам задоволення.

Приводимо 10 головних ознак того, що пора негайно покинути цей заклад. Ця добірка допоможе зрозуміти, на що слід звернути увагу в будь-якому ресторані.

Ознаки непрофесійного ресторану

Вхідна група
Перш за все, поглянь на екстер'єр ресторану. Якщо ти бачиш, що вікна брудні, плитка побита, а дорога перед входом не доглянута, біжи звідти. Чекати апетитних страв там не варто.

Хостес
Крім того, в дорогих ресторанах, як правило, працює хостес. Це спеціальна людина, що зустрічає гостей на вході. Однак його відсутність не завжди погано. Куди гірше, якщо ви увійшла, а на вас абсолютно ніхто не звернув уваги. В такому випадку дійсно краще піти.

офіціант, ілюстративне фото depositphotos.com
офіціант, ілюстративне фото depositphotos.com

Офіціанти
По-перше, зверни увагу на зовнішній вигляд офіціантів. Якщо персонал ресторану одягнений хто у що, не чекай від цього місця багато чого. Уніформа - обов'язковий елемент для будь-якого закладу громадського харчування, будь то звичайна їдальня або елітний ресторан. По-друге, офіціанти повинні знати на пам'ять все меню і склад страв. Це допомагає уникнути незручних і часом небезпечних ситуацій. Наприклад, якщо у тебе алергія на якийсь продукт, що міститься в страві.

Меню
Меню - найважливіший атрибут будь-якого ресторану. Скільки б людей не сиділо за одним столом, у кожного гостя повинно бути меню. Тому заклад зобов'язаний подбати про його наявність. Крім того, придивися до зовнішнього вигляду меню. Якщо воно потерте і виглядає неохайно, йди із закладу негайно. Про який порядок на кухні може йти мова?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Меню,  ілюстративне фото depositphotos.com
Меню, ілюстративне фото depositphotos.com

Стоп-лист
Іноді деякі позиції з меню тимчасово не готуються через відсутність потрібних продуктів. Професійний ресторан стежить за своєчасним поповненням недостачі на кухні. Тому, якщо ти бачиш, що стоп-лист у меню величезний, краще покинути заклад.

Величезне меню
Деякі ресторани грішать всеосяжним меню. Заклади намагаються запропонувати гостям страви, починаючи від азіатської і закінчуючи європейською кухнею. Але насправді часто жодна страва в такому мiсці не буде приготовлена на найвищому рівні.

Брудний туалет
Чистота - запорука успіху і в залі, і на кухні. Це закон, який недозволено порушувати. Якщо ти бачиш, що в туалеті брудно, заповнене відерце для сміття чи немає рушників з милом, біжи звідти.

чистий стіл, ілюстративне фото depositphotos.com
чистий стіл, ілюстративне фото depositphotos.com


Брудні столики
Уважно оглянь столик, за яким ти сидиш. По-перше, він повинен бути чистим і охайним. По-друге, під ним не повинно бути жодної жуйки. На жаль, часто персонал ресторанів дивиться крізь пальці на такі важливі нюанси. А це пряме нехтування банальним прибиранням.

Мило
Особливу увагу приділи милу. Якщо воно тверде та ще й лежить на пластиковій мильниці, погана справа. Це означає, що власник закладу банально економить на таких речах. В цьому проявляється неповага до гостей.

рідке мило,  ілюстративне фото depositphotos.com
рідке мило, ілюстративне фото depositphotos.com

Телевізор в залі
В хорошому ресторані грає фонова музика, або живі музиканти. Причому тематика композицій, як правило, підбирається відповідно до концепції закладу. Але якщо ти бачиш, що в залі висить телевізор, не чекай від ресторану багато чого. Ця, здавалося б, невинна деталь може порушити комфорт гостей і інтимну атмосферу під час трапези.