Деякі вчені стверджують, що моргання фізіологічно обумовлене статтю. Жінки моргають частіше в 2 рази ніж це роблять чоловіки. Це пов'язано з тим, що жінки мають більш активну нервову систему. Окрім того, можна навести паралелі з диким світом: самці кидають довгий день, щоб виразити домінування, тоді як самиці таким чином виражали підлеглість.

Про це повідомляє Telegram-канал "Очевидные вещи".

Очі, фото Pxhere
Очі, фото Pxhere

Існують різні дані про те, скільки разів на хвилину моргає людина, але в середньому вважається, що це число становить 15 моргань або одне моргання кожні чотири секунди. Однак це число зростає, коли людина тривожиться, чогось боїться або втомився. Цікаво, що в одному дослідженні з'ясувалося, що жінки, що приймають протизаплідні таблетки моргають частіше, ніж жінки, які не приймають ці таблетки. Імовірно, це може бути пов'язано з рівнем жіночого гормону естрогену, який може викликати сухість в очах.

Проте потрібно усвідомлювати, що сучасний світ змінюється, а тому все більше чоловіків і жінокпоказують нетипову поведінку.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лінзи майбутнього: всього два моргання перетворять ваші очі в об'єктив з автофокусом.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ці люди не вміють свистіти, моргати, зав'язувати пакети і відкривати консервні банки. Користувачі Twitter діляться неочевидними і кумедними проблемами.

Також Знай.ua писав, Очі, немов у снайпера: повертаємо зір простими вправами.