Щорічно жителі Землі можуть спостерігати приголомшливе явище – зорепад Персеїди. Це найбільший зорепад, який люди можуть побачити в серпні кожного року. Проте чому ж це відбувається цікаве явище, чому воно трапляється саме в серпні, і чому зорепад називається “Персеїди”?

Як відомо, наша планета обертається по постійній орбіті навколо сонця. При цьому траєкторія перетинає траєкторії польоту кількох комет. Якщо комета пролітає біля Сонця частіше, ніж 1 раз на 200 років, астрономи називають її періодичною. Якщо небесне тіло наближається до головної зірки нашої системи, при нагріванні відбувається викид космічного пилу, і цей пил розлітається по орбіті.

Зорепад, фото: zaxid.net
Зорепад, фото: zaxid.net


Якщо Земля входить в орбітальну зону комети, цей самий пил потрапляє в атмосферу. Сміття з комети згоряє в щільних шарах, тому ми спостерігаємо “падаючі зірки” з характерними “хвостами”.
Щорічно наша планета в кінці липня-початку серпня проходить орбіту комети Свіфта-Тулля, чия орбіта проектується на сузір'я Персея. Саме тому легендарний зорепад і називається: “Персеїди”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, українці зможуть спостерігати унікальний зорепад, як побачити метеоритний дощ Лириды. Українці зможуть побачити унікальний зорепад, який видно навіть без телескопа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кияни влаштували вечірку " на порозі "Укрпошти", наплювавши на карантин. Пенсія прийшла! На вулиці виникають величезні черги, де про безпечну дистанцію вже не йде мова

Також "Знай.uа" писав, щоб справдилися заповітні бажання - чого не можна робити в дні спадною Місяця 14-22 квітня. Тримати в таємниці всі свої секрети і бажання, які хочете втілити в життя