Індійський вчений Аріджита Манна повідомив про виявлення на Венері найпростішої амінокислоти – гліцину. Про це йдеться в статті Аріджіти Манни з Міднапурського коледжу в Західній Бенгалії, опублікованій на порталі arXiv, елемент був знайдений за допомогою Атакамської великої антенної решітки.

Читайте Знай в Google News!

Як заявила Манна, знахідка може підтвердити наявність життя на планеті. Гліцин був виявлений за допомогою Атакамського радіотелескопу. Його присутність теж може служити ознакою життя на планеті.

Венера
Венера

Радіотелескоп виявив у середніх широтах планети характерну лінію поглинання гліцину на частоті 261.87 ГГц. Сигнал був найбільш вираженим поруч з екватором, а в районі полюсів його не спостерігалося.

На думку фахівців, відкриття може свідчити про існування ранніх форм життя в атмосфері Венери.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Венера, фото pxhere
Венера, фото pxhere

"В астрофізиці, хімічній фізиці і біофізиці способи синтезу найпростішої амінокислоти гліцин із простих молекул мають велике значення для хімічної еволюції і походження життя", – вважає автор дослідження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, ми все-таки не одні? На Венері знайшли загадкові сліди життя.

Як повідомляв Знай.ua, ретроградний Марс змусить відкласти важливі справи: астрологи попередили про небезпеку.

Знай.ua писав, темна матерія Всесвіту існує: вчені знайшли докази.