Чоловік вистрибнув з інвалідного візка і кинув пиріг із заварним кремом в шедевр, захищений куленепробивним склом, перш ніж охоронці повалили його на підлогу в Луврі.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Це дивний момент, коли чоловіка, замаскованого під стару, потягли охоронці після того, як він вимазав знамениту картину Мони Лізи тортом.

Відео, яким поділилися приголомшені туристи в музеї Лувру, показує шедевр Леонардо да Вінчі, забруднений кремом на куленепробивному склі.

Видно, як охоронець витирає збиті вершки з захисного екрану, а приголомшені туристи фотографують цей момент.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Напад на Мона Лізу
Напад на Мона Лізу

В іншому ролику, опублікованому в Твіттері, видно, як охоронці і співробітники Лувру відводять злочинця, який носить перуку і штовхає інвалідний візок, подалі від натовпу.

Він кричить: "Подумай про Землю. Люди руйнують Землю! Художники думають про Землю, тому я зробив це. Думайте про планету!"

Свідки розповіли, що бачили, як чоловік проїжджав повз знаменитого шедевра Леонардо да Вінчі в інвалідному візку, а потім раптово схопився на ноги і запустив пиріг в картину.

Потім він підкинув у повітря букет троянд, і через кілька миттєвостей охоронці Лувру повалили його на землю.

Напад на Мона Лізу
Напад на Мона Лізу

Це не перший раз, коли знаменитий твір мистецтва піддається зловмисній атаці.

У 2011 році росіянка кинула в картину чашку чаю після того, як їй відмовили у французькому громадянстві, і захисне скло було пошкоджено.

Лувр заявив, що Мона Ліза виставляється в захисному склі з 2005 року.