У мережі з'явилася інформація про те, що космонавт імовірно "зник" через технічні проблеми при спробі повернутися в атмосферу Землі.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

12 квітня 1961 року російський космонавт Юрій Гагарін успішно вийшов у космос, зробивши повний оборот навколо нашої планети на борту космічного корабля "Восток-1" і повернувшись назад на Землю.

Так почалася "космічна гонка" між США і Радянським Союзом, в якій останній швидко вийшов вперед. Але всього через місяць американці зрівняли рахунок, відправивши в небо астронавта Алана Шепарда в своїй першій космічній місії.

Росіяни, бажаючи покласти край суперечкам про те, хто є істинними володарями космосу, на самому початку гонки, 6 серпня 1961 року відправили Германа Титова в місію «Схід-2» для здійснення 17 витків навколо нашої планети, яка знову була завершена успішно.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Але між двома російськими запусками нібито був ще один російський запуск, в ході якого в космос була відправлена перша жінка. Наскільки нам відомо, російська космонавтка Валентина Терешкова була першою жінкою, яка побувала в космосі в рамках місії «Схід-6» 16 червня 1963 року, але деякі вважають, що поради насправді відправили в космос ще одну жінку до неї.

Космонавт, який пропав
Космонавт, який пропав

Однак через те, що місія провалилася, Радянський Союз, як кажуть, взагалі заперечував, що місія коли-небудь проводилася.

Кажуть, що в травні 1961 року Ради відправили неназвану жінку в космос. Вона повинна була повернутися на Землю 23 травня, але її спроба повернутися в атмосферу Землі не увінчалася успіхом. Аудіозапис з неперевіреного джерела, який був поширений в Інтернеті, нібито містить останні слова космонавта, коли вона намагається повернутися.

На аудіо чутно, як космонавт каже: "Слухай... слухай! Заходь! Заходь. Заходь. Поговори зі мною! Поговори зі мною! Я гарячий. Я гарячий! Яка? Сорок п'ять. Яка? Сорок п'ять, п'ятдесят. Так. Так. Дихання. Дихання. Кисень. Кисень. Мені жарко, хіба це не небезпечно?"

Нав'язливий звук продовжується: "Це все ... так ... як це? Яка? Поговори зі мною! Як мені передати? Так. Яка? Наша передача починається зараз. Сорок один. Сюди. Так. Мені жарко. Мені жарко. Це все ... жарко. Мені жарко."

Ближче до кінця аудіо жінка стає все більш емоційною, кажучи: "Я бачу полум'я. Я бачу полум'я! Мені жарко. Мені жарко. Тридцять два. Тридцять два. Сорок один. Я розіб'юся? Так. Так. Мені жарко. Мені жарко! Я знову ввійду".

Саме в цей момент передача обірвалася, і від космонавта більше нічого не було чутно. Згідно з змовою, її сильно пошкоджений корабель був виявлений на Землі через три дні, але космонавта ніде не було.

Вважається, що звук був записаний двома радіоінженерами-любителями з Італії, Акілле і Джованні Баттіста, відомими як брати Джудіка-Кордилья, і, як кажуть, був випущений в листопаді 1963 року.