Футбольні вболівальники, які їдуть до Катару на Чемпіонат світу пізніше цього року, застерігають від поганої поведінки, оскільки уряд Катару не змінить свою позицію щодо смертної кари.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Англійським уболівальникам загрожує смертна кара, якщо їх спіймають на контрабанді кокаїну на Чемпіонат світу в Катарі.

Надструга країна не робить "винятків" для іноземців, викритих у порушенні закону, і займає особливо жорстку позицію щодо наркотиків.

А прихильників "трьох левів" попереджають, що їм може загрожувати "довільний арешт", якщо їх спіймають поруч з іншими людьми, що вживають наркотики, навіть якщо у них самих їх немає.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Вболівальники: скріншот з DailyStar
Вболівальники: скріншот з DailyStar

Головний констебль Марк Робертс, голова Національної ради поліції з футбольної поліції, визнав, що вживання кокаїну вважається «фактором» збільшення кількості випадків поганої поведінки на матчах.

Він також попередив, що британська поліція працює з офіцерами в Катарі, щоб стежити за будь-якими потенційними контрабандистами наркотиків, які готуються до чемпіонату світу з футболу.

Він сказав: "Будь-які вболівальники, викриті в неналежній поведінці, також можуть бути піддані забороні на футбол після повернення до Великобританії, а також заарештовані і потенційно звинувачені в правопорушеннях, скоєних в Катарі".

Футбольний стадіон в Катарі: скріншот з DailyStar
Футбольний стадіон в Катарі: скріншот з DailyStar

Рада Стірлінг, голова організації "затримані в Досі" і "Due Proc-ess International", яка допомагає британцям, які опинилися за кордоном, сказала: "Відвідувачам загрожує серйозний ризик арешту, якщо вони вживають алкоголь або наркотики. Їм також загрожує довільний арешт, якщо поліція закине широку мережу і націлиться на тих, хто знаходиться поруч з іншими заарештованими, або якщо інші учасники помилково звинуватять їх".

Expatica каже: "Влада не робить винятків, і іноземні посольства, як правило, безсилі втрутитися від імені своїх громадян, коли мова йде про закони про наркотики в Катарі".

Торговцям людьми загрожує смертна кара, в той час як інші покарання включають тюремне ув'язнення і штрафи до 44 000 фунтів стерлінгів.

Футбольний стадіон в Катарі: скріншот з DailyStar
Футбольний стадіон в Катарі: скріншот з DailyStar

FA також підготувала керівництво, яке попереджає вболівальників, які всі будуть членами Клубу мандрівників вболівальників Англії, про те, щоб вони трималися подалі від наркотиків під час змагань, які почнуться в листопаді.

У примітці на його веб-сайті говориться: "Немає терпимості до правопорушень, пов'язаних з наркотиками".

Нагадавши, конференція на ММА перетворилася на масову бійку.