Імовірно міномет часів Другої світової війни, знайдений на території школи в Девоні будівельниками, змушує поліцію залучити експертів Королівського флоту зі знешкодження бомб, щоб розібратися зі смертоносним пристроєм.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Початкова школа в Плімуті, Девон, опинилася в центрі паніки в середу вдень (8 червня) після того, як робітники виявили на території міномет, імовірно часу Другої світової війни.

Поліція Девона і Корнуолла встановила 100-метровий кордон навколо школи Святого Матвія, а учням і вчителям було наказано залишатися всередині будівлі, поки вони чекають прибуття групи по знешкодженню бомб Королівського флоту і огляду пристрою.

Щоб відвернути їх від суєти зовні, вчителі включили відео для перегляду дітьми, в тому числі фільм «Паддінгтон 2».

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Територія школи: скрін з DailyStar
Територія школи: скрін з DailyStar

В кінцевому підсумку бомбу вдалося безпечно винести зі школи, а контрольований вибух був призначений на більш пізній час в той же день, повідомляє Plymouth Live.

Поліція повідомила, що міномет був знайдений землекопом під час будівельних робіт на території школи близько 14:30, після чого він був видалений до 17:30.

Директор школи Кріс Коннерс похвалив учнів за те, що вони зберігали спокій протягом декількох годин, які могли б стати тривожними для них і їх батьків.

Він сказав: "У нас була інформація від поліції на ранньому етапі, вони сказали нам, що вони хотіли, щоб ми зробили з дітьми. Вони були розумними, діти були фантастичними. Все в безпеці, і я думаю, що дороги навколо не допомогли, але батьки і персонал були чудові".

Територія будівництва: скрін з DailyStar
Територія будівництва: скрін з DailyStar

У повідомленні школи батькам спочатку говорилося: "Всі ваші діти в безпеці. Поруч зі школою було виявлено підозрілий пристрій. Поліція закрила парковку. Викликана бригада з утилізації, як тільки ми дізнаємося, що відбувається, ми повідомимо вам. Як завжди, дякую за ваше терпіння".

Нагадаємо, що астролог розповіла про результати війни в Україні.