Школа поділилася зображенням пухирів і опіків, отриманих юним учнем після контакту з гігантським борщівником під час гри в парку.

Дану публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Чотирирічна дитина отримала неприємну реакцію після контакту з великою небезпечною рослиною прямо в парку.

Після інциденту вона була госпіталізована, що з тих пір спонукало школу закликати батьків показати своїм дітям, як виглядає небезпечна рослина.

У заяві школи говориться: "На жаль, один з наших дітей контактував з цією рослиною під час перерви і потрапив до лікарні з опіками другого ступеня. Будь ласка, стежте за цією рослиною в своєму саду і коли гуляєте зі своїми дітьми.Нам повідомили, що ця рослина виразно росте в парку Лонгсайт. Було б корисно показати вашим дітям, як виглядає ця рослина, щоб вони могли уникнути контакту з ним".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Опіки після контакту з рослиною
Опіки після контакту з рослиною

У зв'язку з підвищенням температури людей попереджають про небезпечну рослину, яка може з'явитися.

Гігантський борщівник може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям і серйозне роздратування шкіри, оскільки його токсини проникають глибоко в клітини, повідомляє Manchester Evening News.

Бур'ян може вирости до 20 футів у висоту, тоді як кожна гігантська рослина борщівника може поширюватися на відстань близько двох метрів, що робить його дуже інвазивним.

Формально відомий як Heracleum mantegazzianum, він був завезений до Великобританії в 19 столітті з Євразії і зовні схожий на борову петрушку, але має великі розміри.

Школа попередила батьків після інциденту і показала небезпечну рослину
Школа попередила батьків після інциденту і показала небезпечну рослину

Експерти закликають людей бути в курсі того, що в соку рослини криється небезпека, оскільки він містить органічні токсичні хімічні сполуки, звані фурокумаринами.

Людям легко зіткнутися з гігантським борщівником, навіть не підозрюючи про те, що токсини соку дають про себе знати, викликаючи опіки і шрами.

У короткостроковій перспективі люди можуть страждати від пухирів і висипу, а також хворобливих запалених ділянок.

Школа попередила батьків після інциденту і показала небезпечну рослину
Школа попередила батьків після інциденту і показала небезпечну рослину

Тим не менш, довгострокові наслідки більш драматичні, коли люди стикаються з потенційним спотворенням або тривалими фіолетовими плямами на шкірі. Люди можуть навіть страждати від подразнення шкіри протягом місяців або років після контакту з рослиною.

Нагадавши, у мережі розповіли, як захистити овочі від хвороб.