Невідомий літак пролетів через Польщу, Словаччину, Болгарію, Угорщину, Румунію і Литву і навіть привів в дію винищувачі, перш ніж пілот зник в поле з ще теплим двигуном.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Бортовий апарат був помічений угорськими та румунськими ВПС, а також пролетів над Польщею, Словаччиною, Болгарією та Литвою.

Винищувачі, в тому числі два F-16 ВПС США, два Румунських F-16 і два Угорських Gripens, слідували за літаком протягом усього його польоту, оскільки він не відповідав на радіопередачі.

Повідомляється, що він приземлився в невеликому аеропорту в Дебрецені, Угорщина, де група людей вийшла, щоб заправити літак, перш ніж вони знову злетіли, перш ніж поліцейські змогли їх зловити.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Чиновники розслідують приватний літак
Чиновники розслідують приватний літак

Прокуратура болгарського міста Тирговіште почала розслідування того, що сталося, повідомляє видання Euractiv.

У повідомленнях говориться, що мідний літак був знайдений кинутим на невеликому місцевому аеродромі з ще теплим двигуном.

Він припаркувався на болгарському аеродромі, відомому як Аеропорт Тирговіште, який роками не використовувався і, як повідомляється, зараз використовується в сільськогосподарських цілях.

Офіційний представник Міністерства оборони Болгарії Драгомир Заков заявив, що літак увійшов у повітряний простір його країни ввечері в середу, 8 червня.

Влада виявила літак незабаром після того, як він приземлився, але пілота вже не було
Влада виявила літак незабаром після того, як він приземлився, але пілота вже не було

Повідомляється, що він сказав: "Літак ніколи не становив загрози для цивільної або військової інфраструктури в Болгарії. Він летів на малих висотах, що ускладнювало перехоплення винищувачів, але за ним весь час стежили. Міноборони вживає відповідних заходів для встановлення обставин".

А міністр внутрішніх справ Болгарії Бойко Рашков, як кажуть, запитав: "Яка мета? Хто ці люди? Що сталося? Ми розслідуємо".

Нагадавши, український боєць розповів про захоплення техніки окупанта.