Відомий мисливець за скарбами стверджував, що вистежив затонулий німецький підводний човен часів Другої світової війни, набитий золотом і предметами мистецтва, які нацисти вкрали з завойованих країн.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Вважається, що Адольф Гітлер наказав своїм руйнівним підводним човнам контрабандою вивезти награбоване золото і предмети мистецтва, а можливо, навіть тіла нацистських офіцерів з Німеччини.

Американський дослідник Роджер Міклош сказав в 1981 році, що одного разу він знайшов одну з спеціально модифікованих підводних човнів військового часу, яка була набита золотом, пише Express.co.uk.

Покійний мисливець за скарбами Роджер Міклош розповів про награбоване
Покійний мисливець за скарбами Роджер Міклош розповів про награбоване

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відомий мисливець за скарбами, який помер в 2018 році, так і не розкрив точне місцезнаходження своєї знахідки, але сказав, що це була одна з дев'яти вантажних підводних човнів на островах Теркс і Кайкос, повідомляє History Channel UK.

Підводні човни - абревіатура від "unterseeboot" (підводний човен) — сіяли хаос під час битви за Атлантику, поки Німеччина не зазнала поразки в 1945 році.

Гітлер. Фото: BBC
Гітлер. Фото: BBC
Гітлер. Фото: BBC

Німецькі підводні човни борознили Атлантичний океан, топлячи торпедами торгові судна на шляху з США до Великобританії і Радянського Союзу.

Документи пана Міклоша були передані дайверу та досліднику Майку Флетчеру, який шукає підводний човен у документальному фільмі History Channel "найбільші таємниці історії".

Виступаючи на шоу, пан Флетчер сказав: "Ми знаємо, що мільярди доларів знаходяться в розграбованому особистому майні. Золото, всякі цінні матеріали, зниклі під час війни. Звичайно, мало сенс, що деякі з них могли бути завантажені на підводні човни, щоб контрабандою переправити їх з Європи в безпечний притулок".

Солдати несуть три цінні картини, які були частиною колекції, розграбованої нацистами
Солдати несуть три цінні картини, які були частиною колекції, розграбованої нацистами

Містер Флетчер, який має 40-річний досвід роботи дослідником затонулих кораблів, очолює невелику команду в пошуках підводного човна.

Група збирає воєдино докази, залишені паном Міклошем після його смерті, включаючи начерки і коди.

Всі докази загадкові через побоювання покійного мисливця за скарбами, що один з його суперників налетить і вкраде його знахідку.

Німецький підводний човен типу VIIA U-34 потопив 19 кораблів союзників, перш ніж затонути
Німецький підводний човен типу VIIA U-34 потопив 19 кораблів союзників, перш ніж затонути

Пан Міклош став відомий як провідний мисливець за скарбами після ряду гучних відкриттів. Однією з його найбільш вражаючих знахідок був корабель «Аточа», втрачений в 1622 році, на борту якого знаходилися скарби на десятки мільйонів доларів.

Його заява 40 років тому про те, що він виявив одну з втрачених підводних човнів Гітлера, привела світ мисливців за скарбами в безумство.

Нагадавши, поліцейський, який обожнює Гітлера, став офіцером року.

Як раніше повідомляв портал "Знай", чиновник з Польщі порівняв путіна з Гітлером.