Телескоп Джеймса Вебба був запущений у космос у грудні 2021 року і відправив назад своє перше неймовірне зображення світла, якому, як вважається, понад 13 мільярдів років.

Цю новину оприлюднили на порталі «DailyStar»

Космічний телескоп Джеймса Вебба був запущений у грудні 2021 року з метою надсилання зображень космосу, яких ми ніколи раніше не бачили.

Він був оголошений найпотужнішим телескопом із будь-коли створених.

Вночі його перше зображення надіслано назад до НАСА — і це неймовірно.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Хоча він показує лише одну крихітну частину космосу, стверджується, що зображення показують світло старше 13 мільярдів років.

Перше зображення з глибокого космосу відправлено назад до НАСА
Перше зображення з глибокого космосу відправлено назад до НАСА

Зображення було знято протягом 12,5 години, і на ньому видно скупчення галактик, відоме як SMACS 0723, вік якого оцінюється приблизно в 4,6 мільярда років.

Дивовижне зображення оприлюднили президент США Джо Байден.

Він сказав: «Ці зображення нагадають світові, що Америка може робити великі справи, і вони нагадають американському народу, особливо нашим дітям, що немає нічого вище за наші можливості. Ми можемо бачити можливості, яких раніше ніхто не бачив і ми можемо побувати там, де ще ніхто не був. Знаєте, ви чули, як я повторюю це знову і знову — Америка визначається одним-єдиним словом: можливості».

Адміністратор НАСА Білл Нельсон був поруч, щоб надати експертам можливість зробити знімки.

Він показує світло, якому понад 13 мільярдів років
Він показує світло, якому понад 13 мільярдів років

«100 років тому ми думали, що є лише одна галактика, — пояснив він. Тепер їхня кількість необмежена, і в нашій галактиці мільярди зірок чи сонців. І є мільярди галактик з мільярдами зірок та сонців, і ми отримуємо перший проблиск. Ми озираємось назад більш ніж на 13 мільярдів років».

Нагадаємо, вчені виявили велику хмару алкоголю у нашій галактиці.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у мережі розповіли про канікули у космосі.