Чоловік помер після зараження Naegleria fowleri після купання в озері - це перший зареєстрований випадок небезпечного для життя захворювання за понад 30 років у США.

Дану публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Передбачається, що пацієнт з Міссурі, США заразився Naegleria fowleri після відвідування озера.

Діагноз шоку змусив медиків висловити стурбованість небезпечним для життя захворюванням.

За даними Центрів США з контролю та профілактики захворювань (CDC), Naegleria - це одноклітинна амеба, яка може викликати первинний амебний менінгоенцефаліт інфекції головного мозку.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

CDC заявляє, що паразита можна виявити в теплих прісних водах, включаючи озера, ставки, річки, гарячі джерела та ґрунт.

Лікарі були приголомшені цією рідкісною нагодою
Лікарі були приголомшені цією рідкісною нагодою

Повідомлялося, що Naegleria fowleri заражає людей, коли вода, що несе амебу, потрапляє в людину, використовуючи носа як точку доступу.

Потім він потрапляє в мозок та пошкоджує мозкову тканину, повідомляє The Sun.

Міністерство охорони здоров'я та обслуговування людей похилого віку штату Міссурі заявило, що смертельний результат є першим підтвердженим випадком у штаті за 35 років.

У США було виявлено всього 145 відомих випадків, при цьому єдина інша інфекція була виявлена ​​у мешканця Міссурі у 1987 році.

Згідно з останніми даними CDC, минулого року в країні було зареєстровано три випадки інфекцій, пов'язаних із Naegleria fowleri.

У США від хвороби, яка поїдає мозок, помер плавець: Зображення KCRG
У США від хвороби, яка поїдає мозок, помер плавець: Зображення KCRG

У 2021 році трирічного хлопчика було оголошено мертвим після зараження амебою з бризковика в парку в Техасі.

Повідомлялося, що вона не може передаватися від людини до людини. Ризик зараження інфекцією можна зменшити, якщо спробувати обмежити кількість води, що потрапляє в ніс.