Зяюча дірка відкрилася у віддаленій пустелі та змусила експертів ламати голову над тим, що її викликало. Дослідники вважають, що величезна печера має глибину близько 200 метрів.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Експерти були відправлені до пустелі Атакама, щоб дослідити нізвідки вирву шириною 25 метрів і глибиною приблизно 200 метрів.

Навколо пробоїни, що утворилася біля мідної копальні, встановлено периметр охорони 100 метрів.

Вважається, що на дні ями багато води
Вважається, що на дні ями багато води

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

На копальні Алькапарроса, яким керує канадська компанія Lundin Mining, сказали, що з метою безпеки «роботи в районі підземної копальні Алькапарроса тимчасово припинені».

Зяюча дірка змусила людей у ​​Чилі почухати потилицю, хоча вона залишалася стабільною з моменту появи.

Глибина вирви оцінюється в 200 метрів
Глибина вирви оцінюється в 200 метрів

Компанія додала: «Найближчий будинок знаходиться на відстані понад 600 м від воронки, тоді як будь-який населений пункт або громадська служба знаходяться майже за кілометр від потерпілої зони».

Експерти з Sernageomin, Національної служби геології та гірничої справи, працюють над тим, щоб зрозуміти, що спричинило обвалення шару землі.

Передбачається, що матеріали, придатні для видобутку, не знайшли
Передбачається, що матеріали, придатні для видобутку, не знайшли

Директор служби Девід Монтенегро сказав, що дослідження проводиться, щоб «забезпечити вжиття всіх заходів безпеки для захисту життя робітників та населення, що мешкає поблизу об'єкта».

«Ми просимо роз'яснити причину: чи є обвал результатом гірничодобувної діяльності чи чимось іншим. До дна велика відстань, приблизно 200 метрів. Ми не виявили там жодного матеріалу, але ми бачили присутність великої кількості води», - заявив він.