Парламент Північної Кореї ухвалив закон, згідно з яким верховному лідеру Кім Чен Ину не потрібно буде двічі підштовхувати його до «червоної кнопки» для завдання ракетно-ядерного удару.

Цю новину розмістили на порталі «DailyStar»

Парламент Пхеньяна ухвалив, що Північна Корея має право «автоматично і негайно» завдавати превентивних ядерних ударів, щоб захистити свого верховного лідера Кім Чен Ина.

Новий закон було ухвалено, незважаючи на те, що США десятиліттями намагалися змусити державу відмовитись від ядерної зброї.

Закон також покликаний протистояти південнокорейській стратегії «ланцюжка вбивств», яка дозволяє Сеулу завдати попереджувального удару по Північній Кореї, якщо він підозрює неминучу ядерну атаку.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Чен Ин сказав SPA: «Мета Сполучених Штатів полягає не тільки в тому, щоб знищити саму нашу ядерну зброю, але також повалити наш режим, змусивши Північну Корею скласти ядерну зброю і відмовитися або послабити її. Вкрай важливе значення законодавчого закріплення політики в галузі ядерної зброї полягає в тому, щоб провести незворотну межу, щоб не було можливості торгуватися з приводу нашої ядерної зброї».

Зброя нового типу у Північній Кореї
Зброя нового типу у Північній Кореї

Експерти попереджають, що Північна Корея, схоже, готова відновити ядерні випробування, у результаті Пхеньян вперше з 2017 року задіяє можливості свого арсеналу.

Історичні зустрічі на найвищому рівні з екс-президентом США Дональдом Трампом та іншими світовими лідерами у 2018 році не змогли переконати Кіма не просувати розробку зброї.

Закон замінює попередню політику 2013 року, яка була набагато меншою, зазначаючи, що Північна Корея розгортатиме ядерну зброю лише для відображення вторгнення або нападу з боку ворожої ядерної держави.

Зважаючи на все, він був написаний для захисту країни від спроб іноземних держав влаштувати державний переворот і домогтися зміни режиму.

За даними армії США, Північна Корея має до 60 одиниць ядерної зброї та 5000-тонний запас хімічної зброї.

Як раніше повідомляв портал "Знай", генерал США Ходжес дав свій прогноз коли закінчиться війна в Україні.