Собачник з Вельсу натрапив на "інопланетну" золоту копальню, коли помітив тисячі істот з білим панцирем, що чіпляються за викинутий водою стовбур дерева в Гвінеді, Північно-Західний Вельс.

З'ясувалося, що загадкові істоти насправді були мушлями-гусячими шиями, кулінарним делікатесом, який може коштувати близько 80 фунтів стерлінгів за кілограм, повідомляє NorthWalesLive.

Дейв МакГірр був у відпустці, коли він був настільки вражений тим, що побачив, чіпляючись за 21-футовий стовбур дерева, що, будучи захопленим фотографом, одразу почав фотографувати.

Потім він переглянув свої висновки в Google і був приголомшений, коли пошук показав, що морські мушлі користуються великим попитом серед морепродуктів.

Дейв сказав: "Я дізнався, що це мушлі Гусяча шия, описані як рідкісні морські істоти, схожі на іншопланетян. Кажуть, що це делікатес, який продається за ціною понад 80 фунтів стерлінгів (3 502 гривні - прим. ред.) за кілограм" .

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Дейв МакГірр виявив масу рідкісних черепашок, фото: Дейв МакГірр/SnapHappyDave)
Дейв МакГірр виявив масу рідкісних черепашок, фото: Дейв МакГірр/SnapHappyDave)

Два роки тому хтось інший також виявив схожий улов, покритий приблизно 2 000 черепашок, які, як вважалося, коштували невеличкого багатства.

Дейв не намагався забрати свою цікаву знахідку і незабаром після того, як зробив знімки, вирушив до Сновдонії.

"У той час я розмістив фотографії на Facebook, не думаючи, що вони особливо гідні висвітлення у пресі" , - сказав він.

Він також побоювався "створення тисняви".

Рідкісні види черепашок використовують у таких країнах, як Португалія та Іспанія, де їх називають percebes, а ціни на них сягають 300 фунтів стерлінгів за кілограм.

За смаком їх часто порівнюють із омарами та молюсками.

Фотографії Дейва обійшли соціальні мережі, але багато хто вважав, що істоти виглядають досить дивно, щоб бути з іншої планети.

"Прибульці приземлилися!", - написала одна жінка, тоді як інші закликали його почати колекціонувати.

Дейв МакГірр виявив масу рідкісних черепашок, фото: Дейв МакГірр/SnapHappyDave)
Дейв МакГірр виявив масу рідкісних черепашок, фото: Дейв МакГірр/SnapHappyDave)

Нагадаємо, що чоловік заявив, що прийшов з далекого майбутнього, щоб попередити про "глобальну зачистку".

Раніше ми повідомляли, що поки всі сплять: "найбільший об'єкт" було перевезено у Великій Британії під покровом ночі.