Вершкове масло - це основа приготування смачних страв, випічки та бутербродів.

Проте через постійне подорожчання на полицях магазинів з'явилося більше підробок цього популярного продукту.

Вершкове масло, фото narodna-pravda
Вершкове масло, фото narodna-pravda

За всіма стандартами якості воно повністю повинно складатися з молочних жирів.

Однак для того, щоб заощадити, виробники додають до нього суміш рослинних жирів, внаслідок чого з'являються "неправильні молекули" - трансжири.

У випадку з маргаринами їх нормалізують, а ось у маслі цей показник у підробках може зашкалювати.

Популярні новини зараз
Будьте дуже уважні щодо оплати за газ: українці попередили, як не втратити гроші на комуналці Мобілізація стане на нові рейки: автоматичні санкції та нові правила відстрочки з 2025 року Гороскоп на 11 грудня: у цю середу багато чого стане ясно Шахраї масово "чистять" картки українців: у ПриватБанку порадили, як врятувати заощадження
Показати ще

Трансжири призводять до хвороб серцево-судинної системи, ожиріння і навіть онкологічних захворювань.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео
Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Однак розпізнати підробку все ж таки можна за деякими ознаками. Фахівці розповіли, як можна вже у магазині на перший погляд визначити, що вам намагаються продати:

  • на маркуванні пачки натуральної олії повинно бути обов'язково написано "масло вершкове" або "масло селянське";
  • у складі продукту, зазначеного на упаковці, можуть бути лише коров'яче молоко або вершки;
  • пачка вершкового масла, витягнута з холодильника, має бути твердою на дотик;
  • олія має бути приємного ненасиченого кремового кольору з приємним молочним запахом;
  • натуральне вершкове масло повинне мати термін придатності 2-3 місяці.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що будьте обережні у взуттєвому магазині: як дурять українців і хто під загрозою.

Раніше ми повідомляли, що дурять навіть у солодощах: як відрізнити справжній шоколад від підробки.

Також стало відомо, що китайці розробили рис, який росте одразу з м'ясом: потрібно лише вибрати курку чи свинину.