Смак цих маринованих слив просто бомбичний, відірватися неможливо. При цьому рецепт відрізняється простотою, адже через пару годин ви вже зможете насолоджуватися смакотою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКулинарам рекомендують вибирати стиглі сливи, але пружні та не пошкоджені, а кісточки діставати не потрібно. Крім перерахованих спецій, можна додати улюблені.
Інгредієнти:
- Сливи 2 кг
- Вода 1.5 л
- Цукор 1,1 кг
- Оцет яблучний 15 ст. л.
- Ром 5 ст. л.
- Лавровий лист 15 шт.
- Кориця мелена 0.5 ч. л.
- Гвоздика 15 шт.
- Перець запашний, горошок 15 шт.
- Перець чорний горошок 20 шт.
- Бадьян 3 шт.
Як приготувати:
Помийте сливи та замочіть у холодній воді на півгодини. Приготуйте сироп: у воду додайте цукор, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Потім додайте яблучний оцет та ароматний алкоголь. Після закипання проварити сироп ще 15 хвилин.
Злийте воду зі слив і засипте їх спеціями. Потім залийте сиропом, закрийте кришкою та залиште на годину. Через годину злийте сироп в окрему каструлю та поставте на вогонь, довівши до кипіння.
Знову залийте цим же гарячим сиропом сливи та накрийте кришкою. Так потрібно повторити 3 рази, накриваючи кришкою і залишаючи щоразу в одну годину. Востаннє злийте сироп і доведіть до кипіння.
У стерилізовані банки викладіть сливи та залийте їх киплячим сиропом. Закрутіть кришками, переверніть та укутайте, залиште до повного остигання.
Нагадаємо, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.
Раніше ми повідомляли, що печиво та 10 хвилин – все, що вам потрібно: рецепт десерту "Творожний будиночок".