Смак цих маринованих слив просто бомбичний, відірватися неможливо. При цьому рецепт відрізняється простотою, адже через пару годин ви вже зможете насолоджуватися смакотою.

Кулинарам рекомендують вибирати стиглі сливи, але пружні та не пошкоджені, а кісточки діставати не потрібно. Крім перерахованих спецій, можна додати улюблені.

Мариновані сливи, скріншот
Мариновані сливи, скріншот

Інгредієнти:

  • Сливи 2 кг
  • Вода 1.5 л
  • Цукор 1,1 кг
  • Оцет яблучний 15 ст. л.
  • Ром 5 ст. л.
  • Лавровий лист 15 шт.
  • Кориця мелена 0.5 ч. л.
  • Гвоздика 15 шт.
  • Перець запашний, горошок 15 шт.
  • Перець чорний горошок 20 шт.
  • Бадьян 3 шт.

Як приготувати:

Помийте сливи та замочіть у холодній воді на півгодини. Приготуйте сироп: у воду додайте цукор, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Потім додайте яблучний оцет та ароматний алкоголь. Після закипання проварити сироп ще 15 хвилин.

Злийте воду зі слив і засипте їх спеціями. Потім залийте сиропом, закрийте кришкою та залиште на годину. Через годину злийте сироп в окрему каструлю та поставте на вогонь, довівши до кипіння.

Популярні новини зараз
Нові правила передачі показників лічильника: про які зміни варто знати Ні 2025, ні 2026 не принесуть миру в Україну: військовий розповів, що насправді може вплинути на рф Українців обтяжать додатковою платіжкою: за що доведеться віддати до 1000 грн "Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
Показати ще

Знову залийте цим же гарячим сиропом сливи та накрийте кришкою. Так потрібно повторити 3 рази, накриваючи кришкою і залишаючи щоразу в одну годину. Востаннє злийте сироп і доведіть до кипіння.

У стерилізовані банки викладіть сливи та залийте їх киплячим сиропом. Закрутіть кришками, переверніть та укутайте, залиште до повного остигання.

Мариновані сливи, скріншот
Мариновані сливи, скріншот

Нагадаємо, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.

Раніше ми повідомляли, що печиво та 10 хвилин – все, що вам потрібно: рецепт десерту "Творожний будиночок".