Макаронні вироби та рис не рекомендується вживати щодня, адже ці продукти можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, якщо ними зловживати. Експерти розповіли, якими можуть бути наслідки.

Дослідники з'ясували, що вживання білого рису у великих кількостях загрожує проблемами із серцем у довгостроковій перспективі. Вплив цієї крупи на організм при щоденному вживанні можна порівняти з великою кількістю солодощів.

Рис, крупа - фото з вільних джерел
Рис, крупа - фото з вільних джерел

Фахівці відзначають, що очищені зерна, оброблені для надання більш тонкої текстури та тривалішого терміну зберігання, частіше призводять до появи в крові жирів – тригліцеридів. Вони можуть сприяти закупорці артерій та розвитку ішемічної хвороби серця, навіть у людей середнього віку.

Макарони. Фото: скрін youtube
Макарони. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У літньої пари з інвалідністю ТЦК забрали єдиного сина під час поїздки по ліки для них: "Всіх – значить всіх" Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги
Показати ще

З'ясувалося, що очищені зерна швидше розщеплюються організмом і це провокує зростання рівня цукру в крові після їди. На постійній основі такий стан може призвести до пошкодження кровоносних судин та нервів, які контролюють серце. Також це сприяє появі бляшок на стінках артерій. Відповідно, надалі з'являється ризик інсульту та інфаркту.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, візити до стоматолога стануть рідкістю: ці продукти дуже корисні для зубів.

Також наш портал інформував, якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, може бути дуже токсичним: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.