Восени час не лише збирати врожай, а й думати про наступне. Тому, щоб урожай яблук та груш у наступному році був щедрим, слід підгодувати дерева.

Якщо до підживлення правильно, дерева добре перенесуть низькі температури і дадуть багатий урожай наступного року.

Груші. Фото скріншот з Youtube
Груші. Фото скріншот з Youtube

Добрива

При виборі добрив пам'ятайте, що осінні добрива не повинні містити азоту.

Для яблунь восени найкраще підходить сірчанокислий калій. Добриво допомагає молодим гілкам зміцнити кору, тоді дерево легше перенесе холодну пору.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін
Показати ще

Сірчанокислий калій слід додавати в район стовбурового кола. Це для того, щоб вона перед попаданням на коріння розклалася і не обпалила коріння дерева. Якщо яблуня приносить плоди не перший рік, слід вносити добрива в лунки по периметру крони. Щоб кислотність ґрунту прийшла в норму, слід також додавати крейду, або вапно.

яблуня, скріншот з відео
яблуня, скріншот з відео

Після того, як дерева будуть підживлені, біля коріння слід мульчувати органічними продуктами. Сюди відноситься перегній та компост.

Такі самі маніпуляції з підживленням слід повторити і з грушами.

У жовтні добрива для дерев не вносять. Цей місяць у саду слід присвятити поливанню, щоб коріння набралося сил на зиму та зміцнилося. Крім того, воно має набратися достатньої кількості вологи. Після поливу слід замульчувати грунт компостом та перегноєм. Тоді, коли сніг танутиме, мульча стане додатковим добривом яблуні або груші.

Груші. Фото скріншот з Youtube
Груші. Фото скріншот з Youtube

Усі ці поради слід виконувати з урахуванням своїх дерев. Якщо дерева колоноподібні, то із добривами не варто захоплюватися. Правильний догляд – завжди запорука гарного врожаю наступного року.

Нагадаємо, що це обов'язково потрібно зробити на дачі у жовтні, якщо вересень був спекотним: лише одне завдання.

Раніше ми повідомляли, що не ризикуйте: які культури не можна збирати для насіння.