Кожен дачник знає, що полив – це важливий елемент догляду за рослинами. Але чи можна поливати грядки холодною водою прямо зі свердловини або колодязя?

Економія часу іноді спокушає нас зробити такий "холодний душ" для рослин, але це далеко не найкраща ідея. Агрономи попереджають, що постійний полив холодною водою може нашкодити більшості рослин. Це особливо небезпечно в спеку, коли рослини перегріті.

Кран із водою / фото: Pixabay
Кран із водою / фото: Pixabay

Уявіть, якби людину, яка весь день була на сонці, раптом облили відром крижаної води. Для рослин це може стати шоком, подібним до того, як у людини може виникнути спазм або навіть зупинка серця. Рослини реагують на таке різке охолодження подібним чином.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube
Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам розширюють соціальні послуги: що можна отримати Гороскоп на тиждень 7-13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: тотальна удача Стрільців, крах Дів і клопіт Тельців Пенсіонерам доплатять солідні гроші: надбавки приходитимуть три місяці Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

Особливо чутливі до холодної води такі рослини, як огірки, помідори, перці, баклажани, дині та кавуни. Їхня коренева система зазнає стресу, і це впливає на ріст і розвиток. Одноразовий полив холодною водою може не завдати великої шкоди, але постійне використання такої води призводить до погіршення плодоношення. Рослини починають розвиватися повільніше, кількість плодів зменшується, а період плодоношення скорочується.

Полив городу, фото: скріншот з відео
Полив городу, фото: скріншот з відео

Менш вибагливими до холодної води є капуста, морква, буряк, озима цибуля, часник і щавель. Проте і ці культури відгукнуться на регулярний холодний полив зниженням врожайності. Тому для гарного розвитку і здорового плодоношення краще використовувати відстояну воду кімнатної температури. Ідеальним варіантом буде вода, яка трохи прогріта на сонці – це дозволить рослинам комфортно засвоювати вологу і уникнути стресу.

Раніше ми повідомляли, айстри у жовтні, як і коли потрібно висаджувати ці рослини.

Кожен дачним обов'язково має це зробити у жовтні- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як посадити овочі, щоб навесні тільки збирати?