Багато хто з нас стикається з проблемою збереження свіжості половинки авокадо. Часто вже за кілька годин його м'якоть темніє і стає непривабливою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак існує простий і ефективний спосіб запобігти цій проблемі, використовуючи звичайну цибулю.
Зазвичай вважається, що половинку цибулі, що залишилася, не слід зберігати в холодильнику. Він швидко втрачає свої корисні властивості, покривається пліснявою і засихає, навіть якщо він пролежить у холоді лише кілька годин. Також цибуля легко вбирає запахи інших продуктів, втрачаючи свій смак та вітаміни. Однак є один виняток, коли цибулю можна використовувати у холодильнику з користю.
Якщо ви хочете зберегти свіжість авокадо, то половина цибулі може стати вам вірним помічником. Для цього достатньо помістити кілька шматочків цибулі у контейнер, у якому лежить половинка авокадо. Важливо, щоб контейнер щільно закритий.
Це допоможе уникнути потемніння м'якоті авокадо та зберегти його свіжий зелений колір. Однак є одна важлива умова: обов'язково залиште кісточку в авокадо, щоб ефект був найкращим.
Секрет цього методу криється в летких оліях, що містяться в цибулі. Ці олії мають потужну антиоксидантну активність, що перешкоджає потемнінню авокадо. В результаті ваш фрукт може зберігатися свіжим протягом двох-чотирьох днів.
Нагадаємо про несподіваний спосіб зберегти цибулю свіжою до трьох місяців.
Раніше ми повідомляли, як позбутися запаху в холодильнику за кілька хвилин.