Лазанья – одна з популярних страв італійської кухні. Сучасна лазанья – це кілька шарів висушеного, а згодом звареного або запеченого пшеничного тіста, що перемежаються різноманітними начинками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Домашня лазанья, рецепт з фото якої ми пропонуємо твоїй увазі – відмінний спосіб урізноманітнити вечерю! Тим більше що готувати її дуже захоплююче. На нашому сайті безліч смачних рецептів лазаньї, але сьогодні ми розповімо тобі, як приготувати лазанью з класичним рецептом.
Для приготування лазаньї з куркою і грибами тобі знадобиться:
Лазанья (листи) - 12 шт.
Куряча грудка - 1 шт.
Печериці - 500 г
Вершки - 200 мл
Моцарелла - 200 г
Пармезан - 200 г
Молоко - 1 л
Вершкове масло - 120 г
Борошно - 3 ст. л.
Мускатний горіх
Лазанья з куркою і грибами рецепт приготування:
Куряче м'ясо знімаємо з кістки і розбираємо руками на волокна, не дуже дрібно.
Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо до м'якості на олії.
Додаємо до грибів курятину, смажимо разом ще пару хвилин, потім вливаємо вершки або сметану, перемішуємо, тримаємо до загустіння і знімаємо з вогню.
Готуємо соус бешамель. Розпускаємо в каструльці вершкове масло, додаємо в нього борошно, потім потроху, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки, вливаємо молоко.
Додаємо мускатний горіх і постійно помішуючи варимо до загустіння соусу.
Перед тим як приготувати лазанью, її треба зібрати. На дно форми наливаємо трохи соусу бешамель і рівномірно розподіляємо його. Зверху кладемо листи.
Наступний шар - курка з грибами. Посипаємо його тертим сиром і поливаємо соусом.
Повторюємо двічі.
Останній шар сиру та соусу накриваємо листами для лазаньї, заливаємо залишками соусу, посипаємо тертим сиром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ,якщо хочете зануритися в атмосферу десертів без зайвих зусиль, то цей рецепт для вас