Навіть корисні та якісні продукти на тлі спекотної погоди можуть за лічені години перетворитися на особливо небезпечні для здоров'я, - з таким попередженням виступили медики.

В умовах високої температури найбільш швидко мікроорганізми починають розмножуватися в харчових продуктах, що містять багато вологи, білка і вуглеводів. Вживання таких продуктів може стати причиною виникнення інфекційних захворювань і харчових отруєнь, заявили співробітники відомства.

Найбільш небезпечною, за їх словами, є вулична їжа. Сезонні заклади громадського харчування часто не обладнані системами водопостачання і каналізації, тобто, в них відсутні умови для дотримання навіть елементарних правил гігієни.

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще

Крім того, у спеку краще відмовитися від вживання випічки, насамперед, випічки з різноманітними начинками. Потрапивши, наприклад, у м'ясо або сир, бактерії починають розмножуватися у них з шаленою швидкістю вже через кілька хвилин. Але найбільшу небезпеку в цьому плані на думку експертів являють собою кремові кондитерські вироби.

Також в список найбільш неблагонадійних в спеку медики внесли варену ковбасу, курятину, паштет, готові салати. Продукти зі зниженою ціною вимагають уважного вивчення – можливо, у них просто закінчився термін придатності.

Додатково лікарі настійно рекомендують відмовитися в спекотну погоду від вживання страв так званої японської кухні, в першу чергу, з сирою рибою.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на Київщині ще одне масове отруєння дітей: вже відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляють власні джерела в правоохоронних органах.

Зазначимо, у понеділок, 2 липня, в приватному таборі "Дитячий оздоровчий табір санаторного типу "Славутич"у Київській області, з підозрою на отруєння було госпіталізовано 12 дітей.

Нагадаємо, через високі ціни нам доводиться економити і відмовляти собі багато в чому. І часто ми економимо на продуктах харчування, вибираючи продукти подешевше, не замислюючись про їх якість. Дієтологи розповіли, на яких продуктах ні в якому разі не варто економити.