Навіть людина, яка зовсім не вживає спиртні напої, може споживати алкоголь, навіть не підозрюючи про це. Так, існує ряд продуктів, у складі яких завжди присутній алкоголь, передає Канал 24.

1. Такими продуктами є квас, кумис і кефір. Квас – продукт бродіння, а отже містить спирт – один стакан може містити від 0,15 до 0,3% етилового спирту.

Те ж саме стосується молочних продуктів, які готуються виключно методом бродіння – кефіру, кумису, айрану, тана тощо.

2. Соєвий соус – теж продукт бродіння. Сою довго випарюють, додають пшеницю, сіль, а потім в спеціальних ємностях вона довго бродить. В соєвому соусі відсоток алкоголю складає від 1,5 до 2%. Суші, роли і більшість бульйонів східної кухні теж приправлені алкоголем.

3. А ось і сюрприз – банани теж містить трохи алкоголю. А все через те, що чим солодший фрукт, тим більше в ньому алкоголю. П'ять перезрілих бананів – це маленька пляшка пива, що містить 10 г етанолу. Якщо з'їсти близько 20 перезрілих бананів – будуть порушені і мова, і координація.

4. Плоди глоду і шипшини мають заспокійливий вплив на нервову систему людини і зміцнюють серцево-судинну систему. Але обидва плоди містять до 5% спирту – звідси і заспокійливий ефект.

5. Такі соління, як квашена капуста і бочкові огірки і помідори є продуктами окислення і бродіння, тому теж містять алкоголь.

6. В цукерки, печиво і торти навмисно додають алкоголь (зокрема, коньяк і лікер) – це для поліпшення смакових якостей. Алкоголь міститься майже у всіх видах шоколадних цукерок, торти з просякнуті алкоголем коржами, ромова баба і пісочне тісто.

7. Так, сирне фондю та морозиво – не виняток. Адже алкоголь утримує сир від згортання, а в морозиві знизить температуру її замерзання.

Нагадаємо, що з початку літа в Україні соняшникова олія подорожчала аж на 5,3%.

Як повідомляв портал Знай.uа, дослідники відзначають деякі продукти, які окремо не несуть шкоди організму. Однак в поєднанні один з одним здатні нашкодити організму.

Також портал Знай.uа писав, що найшкідливіший продукт може врятувати вас від раку.