Багато продуктів в сирому вигляді містять в рази більше вітамінів і мікроелементів, ніж в обробленому. Про це знає практично кожен. Проте вчені попереджають, що деякі термічно необроблені продукти можуть нашкодити вашому здоров'ю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДеколи в рослинах містяться деякі токсини, які відлякують шкідників, але в той же час при вживанні їх людиною можуть викликати у нього розлади травного тракту.
Квасоля
Сирі боби квасолі містять білки лектини, які розщеплюються в процесі приготування. Всього одна з'їдена в сирому вигляді жменя квасолі може викликати харчове розлад. Для того, щоб убезпечити себе варто замочити боби хоча б на 5 годин у холодній воді, а потім, промивши, відварити мінімум півгодини.
Картопля
Даний овоч виключають з власного раціону харчування не тільки ті, хто худне через вміст крохмалю, але навіть сироїди, які виступають категорично проти термічної обробки їжі. Справа все в тому, що сира картопля може бути насичена соланіном, який є токсичною речовиною.
Свинина
Існують види м'яса, які при правильному маринуванні можна вживати в сирому вигляді. Наприклад, у вигляді тартару. Однак свинина не відноситься до них. А справа в тому, що саме в свинині містяться два небезпечних паразита: трихінельоз і свинячий ціп'як. На щастя, з 70-80 років введені норми контролю якості і завдяки цьому були вдосконалені засоби ідентифікації. Але тим не менше ризик зараження все ж існує.
І відбувається зараження саме через недоготовленное м'ясо. Якщо всередині шматка воно під час приготування не досягло 71 градуса за Цельсієм, то такий шматок шашлику може викликати не тільки нудоту або блювоту, але і летальний результат в залежності від того, який паразит проник в організм.
Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" існують народні рецепти для ідеальних волосся. Не варто слухати стилістів, які твердять, що посеченые кінчики можна хіба що сострегать. Деякі народні методѕ дуже дієві і перевірені століттями.