Як повідомляє Clutch.ua відомий дієтолог Тіана Фіалкова поділилася на своїй сторінці в Instagram правилом 30 хвилин. Його суть в тому, щоб не ковтати страву за кілька хвилин, а неспішно насолодитися трапезою. Так ми приносимо користь організму і даємо йому можливість «познайомитися» з їжею.

Багато хто з нас їсть на ходу, заощаджуючи свій час. Але травна система не любить поспіху. Вона не встигає донести до мозку сигнал «мені вистачить». Як результат, ми з'їдаємо більше, ніж потрібно. І не отримуємо справжнього задоволення.
Вчені довели, що поспіх у їжі подвоює ризик розвитку ожиріння і діабету 2 типу у два з половиною рази. Інше дослідження показало, що скорочення прийому їжі з 30 до 5 хвилин викликає печію на 50% частіше.
Правильно починати прийом їжі з салату. Це найлегша, низькокалорійна і невинна їжа, яка найдовше жується з-за наявності в ній великої кількості клітковини. Поки ви пережовуєте салат, організм точно розуміє, коли наїдається. Таким чином, ви виграєте час і більш важкою їжею переїдати вже не станете. Так що якщо порція до 300 грам-не для вас, впевнено починайте з салату.
Раніше "Знай.uа" розповідав про історію схуднення Тайлера Марінеллі з міста Парклэнд, штат Флорида. Він три місяці щодня харчувався фастфудом з ресторану Chipotle і схуд на 9 кілограм. Свою історію чоловік розповів виданню men's Health. Кожен день він приймав їжу вісім годин, а решта 16 – голодував. Чоловік не забув і про гнучкої дієті. Він вживав 40 відсотків вуглеводів, 40 відсотків білків і 20 відсотків жиру в день.