Ектор Хіменес-Браво одного разу назвав найкращим Яблучним штруделем за всі сезони "МастерШеф" саме за рецептом Євгенії Антощук.

Маленька кулінарка поділилася своїм знанням.

Штрудель з яблуками та корицею

Інгредієнти:

Для тіста:

Популярні новини зараз

Колишня екскапітана Динамо Морозюка знайшла втіху в обіймах молодої красуні: "Довше за життя"

Синоптики ошелешили українців прогнозом на листопад: -31!

У Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та професора національного університету - їх поважали колеги та студенти

Українцям показали найгарнішу жінку світу: чоловіки ковтають слинки

Показати ще
  • борошно 130 г
  • вода – 60-70 мл
  • оливкова олія – 30 г

Для начинки:

  • яблука – 3 шт.
  • кориця – 2 ч. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • родзинки – жменя
  • волоські горіхи – жменя

Рецепт приготування:

Замісіть тісто. Борошно насипте гіркою на силіконовий килимок і зробіть поглиблення в центрі. Вливайте в поглиблення по черзі потроху води і масла. Тісто необхідно добре вимісити, щоб воно було гладким і м'яким. Готове тісто оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник.

Приготуйте начинку. Помийте і очистіть яблука від шкірки. Наріжте яблука кубиками розміром 1х1 див. Додайте до яблук корицю, цукор, лимонний сік і дайте 5 хвилин настоятися.

Розігрійте сковороду і розтопіть в ній цукор до бурштинового кольору. Додайте вершкове масло і яблука, постійно помішуючи суміш. Готуйте яблука близько 10 хвилин, щоб вийшов сік і вони зменшилися в розмірі. Щоб начинка не пригоріла, можна в процесі приготування ще додавати вершкове масло.

Запарте окропом ізюм. Також, за бажанням, підготуйте для начинки волоські горіхи: попередньо обсмажте, очистіть і подрібніть їх.

Розкачайте тісто дуже тонко, щоб воно практично просвічувалась.

Викладіть на тісто яблука прямокутником, відступивши від краю 5 див. (Також можна розкласти начинку і по всьому тесту). Зверху викладіть родзинки і горіхи. Можна додати ще кубик вершкового масла. Якщо ви хочете, щоб штрудель вийшов більш сухим, то зверху на начинку можна додати подрібнені сухарі.

Поступово завертайте штрудель. Обов'язково заліпіть штрудель з боків. Змастіть зверху яйцем і посипте корицею. Викладіть штрудель швом вниз на змащений маслом деко. Випікайте при температурі 180 градусів до готовності, поки тісто не стане хрустким.

Як повідомляв Знай.uа, переможниця шостого сезону популярного кулінарного шоу "МастерШеф" Асмік Гаспарян поділилася з шанувальниками своїм авторським рецептом вишуканого чорничного пирога.

Випічка від відомого кулінара виходить легкою і повітряної, а ще таким пирогом можуть поласувати ті, хто стежить за своєю фігурою і відмовився від борошняних виробів. Легким рецептом пирога з чорницями і сиром Асмік Гаспарян поділилася з шанувальниками.