Відомий український кулінар, переможниця популярного шоу "МастерШеф" на СТБ Асмік Гаспарян поділилася унікальним рецептом страви кавказької кухні. Так, Асмік зізналася, як приготувати м'ясну святкову страву таким чином, щоб максимально приємно здивувати своїх гостей. До того ж, бараняча нога в тісті вважається дуже нечастим елементом нашого столу.

"Цей рецепт я придумала разом із двома відомими кухарями. Він є безпрограшним, ви згадаєте мої слова, коли поставите страву на стіл", - заінтригувала Гаспарян.

Інгредієнти:

Бараняча нога (задня) 2,5 кг

Баранячі нирки 500 г

Борошно 610 г

Яйця 3 шт.

Сир пармезан 100 г

Печериці 7 шт.

Вершкове масло 100 г

Олія 40 мл

Оцет (9%) 5 мл

Зелена цибуля 3 стебла

Петрушка 3 гілочки

Часник 2 зубчики

32 г сіль

Чорний мелений перець 9 р

Сушений майоран 9 р

Вода 150 мл

Покроковий рецепт приготування баранячої ноги у тісті:

Приготуйте тісто: яйця збийте до легкої піни, і, продовжуючи збивати, додайте холодну кип'ячену воду, оцет, сіль і борошно. Замісіть, розкачайте тісто в пласт товщиною 5 міліметрів. Посипте його борошном, натріть зверху холодне вершкове масло і знову присипте борошном.

Складіть тісто конвертом, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 1 годину. Потім зніміть плівку і знову розкачайте тісто в пласт, складіть конвертом і ще раз розкачайте. Повторіть 8 разів.

Підготуйте баранячу ногу: відокремте кістку від м'яса, починаючи з верхнього товстого краю ноги, і відріжте її по нижньому суглобу. Зріжте з м'яса плівки і натріть сумішшю сушеного майорану, солі і чорного меленого перцю. Залиште маринуватися мінімум на 30 хвилин.

Приготуйте начинку: розріжте нирки навпіл, виріжте сечоводи і обсмажте на олії протягом однієї хвилини. Потім перекладіть в сито і остудіть на кубиках льоду.

Обсмажте на олії подрібнені печериці, часник, петрушку і зелений лук. Додайте тертий пармезан, запашні нирки, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.

Викладіть начинку всередину замаринованной ноги, обв'яжіть кулінарною ниткою. Покладіть м'ясо на електрогриль і обсмажте протягом 10 хвилин з обох сторін.

Листкове тісто розділіть на 2 частини і розкачайте кожну в пласт 30х30 сантиметрів. Викладіть один пласт на деко з пергаментом, зверху покладіть ногу і зріжте залишки тіста по контуру ноги, відступивши від неї 2 сантиметри.

На другому пласті зробіть вертикальні надрізи довжиною 3 сантиметри, на відстані 2 см один від одного в шаховому порядку. Викладіть сітку з тіста на м'ясо, зріжте залишки тіста і защипайте края.

Змастіть поверхню збитим яйцем. Запікайте 30 хвилин при температурі 180⁰С, потім зменшіть температуру до 150⁰С і продовжите запікання ще на 1,5 години.

Подавайте фаршировану баранячу ногу в тісті з овочами гриль.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що Coca-Cola вперше за 125 років існування випустила алкогольний напій.