Наближається свято восьмого березня. А значить це добрий привід зібратися за столом як на роботі, так і в сімейному колі. Відразу ж виникає питання: «Що ж такого особливого приготувати на свято?». З настанням весни хочеться зробити що-небудь легке. Таке, що нагадувало б про те, що земля вже потихеньку прокидається від зимової сплячки.

Хтось готує за старими, перевіреними рецептами, а хтось зважується на експеримент. Змінює своє меню для того, щоб скуштувати щось нове або навіть екзотичне. Знайти особливе зараз не проблема. Інтернет рясніє безліччю фото з покроковою інструкцією готування тортів та салатів. Є покрокові рецепти з картинками, фотографії як правильно готувати. Вони зможуть навчити навіть дітей, не те, що дорослого.

У Мережі є різноманітні рецепти в картинках: від простих до найскладніших. Багато непрофесионалів діляться своїми фотографіями і рецептами коронних страв. Ці фото-рецепти нескладні і можуть зробити з новачків справжніх майстрів кулінарного мистецтва.

Салати на восьме березня

Однією з найпоширеніших страв на святкових столах є простіший салатик. Салат нескладний і швидкий в приготуванні, смачний і не вимагає особливих зусиль. Ці смачні страви дуже легко готують, як в домашніх умовах, так і на кухні в офісах. Великі або маленькі порції: все залежить від вас і ваших гостей. Можуть бути як з фруктами, так і овочами. Пропонуємо кілька нескладних рецептів цих смачних страв.

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Салат "Мімоза" з лососем

Що нам знадобиться:

• Одна банка лосося

• Чотири варених курячих яйця

• Цибуля - одна штука

• По три штуки вареної моркви і картоплі

• Упаковка майонезу

• Зелень (за бажанням, як прикраса салату)

Як готувати

Розминаємо виделкою лосося. Натираємо на тертці відварену моркву, картоплю, яєчні білки і жовтки. Почищений цибулю дрібно нарізаємо.

Потім викладаємо картоплю і цибулю на дно салату. Змащуємо все це майонезом. На наступному етапі засипаємо яєчні білки і знову змащуємо майонезом. Зверху викладаємо лосося і моркву, третім шаром знову кладемо майонез.

Тертим яєчним жовтком посипаємо салат, прикрашаємо зеленю. Страва готова і її можна подавати на стіл.

Ліонський салат

Що нам знадобиться:

• Десяток перепелиних яєць

• Десять помідорів чері

• Триста грам печериць

• Пучок зеленої цибулі

• Пару гілочок кропу і петрушки

• Дві столові ложки рослинної олії

В якості заправки для страви візьмемо:

• Сто грам майонезу

• Столову ложку лимонного соку

• Сіль і перець (за смаком)

Спосіб приготування

Яйця перепелів відварюємо в киплячій воді протягом п'яти хвилин. Потім їх необхідно остудити і очистити. Помити овочі та зелень під проточною водою. Помідори черрі і яйця розрізаємо навпіл. Салат можете порвати своїми руками. Лук і зелень порізати дрібно-дрібно.

Помиємо гриби і поріжемо їх тонкими пластинками. Після цього обсмажуємо печериці до золотистого кольору. Як гриби озолотилися, викладаємо їх на паперовий рушник. Це робиться для того, щоб зний зайвий жир. Охолоджуємо печериці.

Щоб зробити заправку для салату змішуємо майонез, лимонний сік, сіль, перець.

Всі інгредієнти змішати в великій салатниці і полити заправкою. Ліонський салат готовий. Як бачимо, салатик дуже легкий в приготуванні. І як кажуть у Франції: «Bon Appétit».

8 березня - свято жіноче. А яка жінка не любить солодке. Тому пропонуємо зробити і фруктові салати. Вони легкі і дуже смачні. Це буде найкращий десерт, який ви зробили.

Святковий салат з фруктів з медово-лимонної заправкою і збитими вершками.

Що нам знадобиться:

• Один банан, апельсин і яблуко

• Дві штуки ківі

• Дві столові ложки лимонного соку

• Одна столова ложка рідкого меду

• Одна столова ложка кокосового лікеру

Для прикраси салату використовуємо тертий шоколад збиті вершки.

Спосіб приготування

Фрукти після того, як помили, очистили від шкірки, якщо потрібно. Нарізаємо їх кубиками однакового розміру.

Заправку готуємо, змішуючи лимонний сік, рідкий мед і кокосовий лікер. Викладає салат в креманки і поливаємо заправкою. Прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом. Салат готовий. Все дуже легко і швидко.

Фруктовий салат з яблук, бананів та інжиру

Що нам знадобиться

• По два яблука і банана

• Сухий або свіжий інжир, п'ять чи шість штук

• 200 грам подрібнених горіхів

• Дві столові ложки натертого кокосу

• Одна столова ложка лимонного соку

• Чотири столові ложки світлого меду

• 125 міліграм йогурту

Спосіб приготування:

Якщо використовуєте сушений інжир, то замочіть його попередньо в холодній воді на 1-2 години, потім злийте воду і наріжте свіжі або сушені ягоди інжиру на четвертинки. Яблука і банани наріжте невеликими шматочками. Змішайте фрукти, подрібнені горіхи, тертий кокосовий горіх, лимонний сік і мед, залийте йогуртом і перемішайте.

Домашня випічка та торти до восьмого березня

Не одними салатами єдині святкові столи в це весняне свято. Тортик або різні домашні випічки завжди прикрасять застілля. Кондитерські вироби нікого не залишать байдужим. Хочеться чогось легкого і швидкого. Проте приготування їх займе якийсь час, але воно не буде витрачено даремно. Спекти пиріг своїми руками завжди краще, ніж купити його в магазині. По-перше, це дешевше, а по-друге, кращі страви це ті, які приготовлені з душею. Якщо ще не знаєте, що подарувати мамі, то ділимося з вами рецептом улюбленого пирога.

Пиріг з грушами, шоколадом та карамелью

Що нам знадобитися

• Двісті грам рубаного тесту

• Сто грам вершкового масла

• Сто п'ятдесят грам цукру

• Курячі яйця

• Пару ложок холодного молока

• Груша

Покроковий спосіб приготування:

Для початку необхідно розкачати тісто, викласти у форму, наколоти і охолодити його.

Груша нам знадобитися м'яка. Поріжте її скибочками. Потім потрібно розкладіть їх на холодне тісто. Запікати при 200ºС близько двадцяти хвилин.

А в цей час займемося карамеллю. 50 грамами води залийте 150 грам цукру. Цю масу необхідно поставити на сильний вогонь. Зняти тоді, коли суміш почне темніти. Влийте туди 200 міліграм вершків (20%). Розмішайте. Вогонь зробіть менше. Продовжуйте перемішувати до тих пір, поки карамель не розчиниться. У сироп покладіть 30 г шоколаду і розмішайте, поки суміш не стане майже однорідною, потім охолодіть (до 40ºС) і додайте два яйця.

Розмішуйте, не збиваючи, до отримання однорідної суміші. Залийте основу з грушами шоколадно-карамельним сиропом.

Випікайте 40 хвилин в духовці при 160 °С, або поки заливка не загусне. Пиріг повинен постояти трохи, а потім його можна різати і їсти як теплим, так і холодним. От і все. Пиріг простий в приготування, а головне, дуже смачний. Це буде найкращий ваш пиріг.

Ну і який же стіл у святковий день без торта.

Торт зі згущеним какао

Що нам знадобитися

• Декілька коржів

• Згущене молоко (какао) - 200 г

• Горіхи - 50 г

• Вершкове масло - 200 г

• Ванільний цукор, ром - за смаком.

Спосіб приготування

Горіхи злегка обсмажити на сковороді і розтовкти в дрібну крихту. Згущене какао (або 200 г згущеного молока + 2 ст. ложки какао) змішати з горіхами, додати вершкове масло кімнатної температури і збити до однорідної маси, додати ванільний цукор або ром. Цим кремом промазати вафельні коржі. Верхній корж посипати меленими горіхами.

Як бачите, все рецепти дуже прості. Трішечки терпіння і кулінарія стане вашим новим хобі. Ці чудові страви ви можете подавати до домашнього столу або здивувати колег в офісі. Сміливо робіть ваші кулінарні шедеври і радуйте ними ваших друзів і близьких.