Із початком посту всі, хто його дотримуються, починають шукати варіанти ситних і дозволених у цей період страв. Без м'яса та великого вмісту жиру, а ще краще – аби було смачно. Таких насправді дуже багато, головне увімкнути фантазію.

Наприклад, приготувати нетрадиційний плов – із сухофруктами, повідомляє Clutch.

Вам знадобиться:

Рис - 500 г

Популярні новини зараз
По 1500 гривень з кожного: зобов'яжуть заплатити окрім платіжок ПриватБанк заморожує рахунки: гроші не зняти, переказ не провести Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ Пенсіонерам доплатять 1000 гривень щомісяця
Показати ще

Курага - 150 г

Чорнослив - 150 г

Лук - 2 шт

Морква - 2 шт

Рослинна олія 80 мл

Куркума, сіль, барбарис - за смаком.

Рецепт приготування:

Промийте сухофрукти та рис під холодною проточною водою. Наріжте очищені цибулю та моркву, обсмажте їх до золотистої скоринки, посоліть та перемішайте.

Викладіть на дно каструлі курагу, чорнослив та рис, але не змішуйте, присипте зверху куркумою. Залийте плов окропом, поставте на вогонь до повного приготування.

Коли вся вода википить, накрийте кришкою і залиште настоюватися ще на 15- 20 хвилин, потім іще раз перемішайте.

Дивіться: пісний плов з баклажанами, правильний сніданок

Як повідомляв портал "Знай.ua", розкритий рецепт популярних фітнес-батончиків.