Вареники з вишнею, так само, як і вареники з полуницею, - один з найулюбленіших літніх ласощів всіх дітей і дорослих. Запах, соковитість, солодкість і кислинка, яскравий колір вишень перетворюють в шедевр навіть найпростішу страву з тіста для вареників на кефірі або воді.

Кольорові вареники з вишнею на воді

Інгредієнти:

Для кольорового тесту:

Борошно – 3 склянки

Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Популярні новини зараз
Забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії ЗМІ пишуть, що Сергій Притула купив 3 квартири у Києві, збираючи донати на ЗСУ Українцям допоможуть з оплатою комуналки – гроші платитимуть щомісяця, але є умова Vodafone дав можливість залишатися на зв'язку за 35 гривень на місяць: як скористатися шансом
Показати ще

Вода – 1 стакан

Сіль – 0,5 ч. л.

Харчові барвники або натуральні соки шпинату, буряків і моркви.

Для начинки:

Вишня – 500 г

Цукор – за смаком

Як готувати:

Помийте і очистіть вишні для вареників від кісточок, перемішайте з цукром і додайте трохи кукурудзяного крохмалю. Сік, який утворюється, вилийте в окрему ємність.

У теплій воді розчини барвники, змішайте воду з борошном, сіллю і рослинним маслом. Замісіть тісто. Обгорніть його плівкою і киньте в морозилку на 15-20 хвилин.

Якщо готуєш кольорове тісто з соками, то зменш кількість води, щоб тісто не було рідким.

Розкачайте тісто тонко і поріжте невеликими гуртками. У середину кожного покладіть вишні і заліпіть краї тіста, щоб вийшов вареник у формі півмісяця.

Доведіть воду до кипіння, підсоли трохи. Закиньте вареники і варіть, поки вони не спливуть.

Готові вареники з вишнею полийте соком, що залишився раніше, а краще зробити з нього сироп, додавши води і цукру і уваривши.

Вареники з вишнею на кефірі

Інгредієнти:

Кефір – 1 склянка

Борошно – 600 г

Вода – 2 ст. л.

Сода – 1 ч. л.

Цукор – 6 ст. л.

Вишня – 600 – 700 г

Як готувати:

Очистіть вимиту вишню, відокрем 400 г і змішай з цукром. Залиште на 15 хвилин, потім злийте сік в окрему ємність. Можете до плодів додати трохи крохмалю, він буде стримувати рідину, що залишилася, щоб начинка не витекла під час приготування вареників.

До кефіру додай борошно, 3 ст. л. цукру, перемішати і додати 1 ч. ложки соди, щоб тісто вийшло пишніше. Замісіть тісто і залиште його пдходить хвилин на 30.

Розкачайте тісто тонким шаром, виріж кружечки, на кожен шматочок викласти вишні, зліпіть краї тіста на вареники.

Ви можете зварити ці вареники з вишнею в киплячій воді, поки вони не спливуть або ж приготувати їх на пару. У другому випадку викладіть вареники на пароварку, попередньо змастивши маслом ґрати. Готуйте страву на пару 5-7 хвилин.

Якщо у вас немає немає пароварки, поставте друшляк на каструлю з киплячою водою, розкладіть вареники на кефірі, накрийте кришкою, щоб всередині утворився пар. Варіть 5-7 хвилин до готовності.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що переможниця МастерШеф поділилася фірмовим рецептом.