Цей улюблений продукт довгожителів Тибету коштують в наших магазинах малі гроші, але чомусь не користується особливим попитом.

Є на світі народ, наперекір усім бідам здоровий і живучий. Тибетські ченці — ті незвичайні люди, чий аскетизм, здоров'я та стійкість духу викликають захват.

Кухня місцевих жителів, яка хоч і не відрізняється особливою різноманітністю, але славиться своєю користю. Ось чому ченці щодня їдять дешеву ячну крупу!

Ячмінь — безцінне джерело поживних речовин, необхідних людському організму для росту, відновлення та підтримання здоров'я.

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Тибетці переконані, що саме каша з ячної крупи найкращим чином задовольняє потреби організму у всіх поживних речовинах, заряджає енергією, робить тіло легким, а розум гострим.

ЯЧНА КАША ВІД ТИБЕТСЬКИХ ЧЕНЦІВ

1) Склянку ячної крупи обсмажити на сухій чавунній сковороді до золотистого кольору. Масло додавати не потрібно.

2) Тим часом скип'яти 2 склянки води. Коли крупа обсмажиться, пересип її в глибокий керамічний посуд і залийте окропом.

3) Посоли кашу за смаком і вкутай рушником. Ячна каша повинна трохи постояти і розбухнути.

4) Коли крупа настоїться, додай в неї трохи вершкового масла, а в пост — рослинного. Не зайвим буде і цибульку!

5) Гарячу ячну кашу подавай до столу! Запий такий обід зеленим чаєм з імбиром і медом, а на десерт полакомись курагою.

Як повідомляє портал "Знай.uа", британка Доріс Олів Неттінг (Doris Olive Netting), яка нещодавно відзначила свій 100-й день народження, зізналася, у чому її секрет. Бабуся запевняє: нічого особливого, щоб стати довгожителькою, не робила. Тільки щодня випивала по склянці пива Guinness.

Доріс живе у місті Плімут на півдні Англії і один день не обходиться без пива – з того часу, як закінчилася Друга світова війна. Жінка стверджує, що до цього її спонукала реклама напою, в якій стверджувалося, що в ньому міститься багато заліза.

Коли їй виповнилося 85, онуки подарували екскурсію в Дублін, на фабрику улюбленого пива. Бабуся продовжує щодня випивати невелику пляшку незважаючи на слова лікарів.