Американські вчені заявили, що три порції овочів щодня, збільшують тривалість життя. Про це повідомляє healthinfo.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ список найбільш корисних овочів увійшла морква. Вона багата вітамінами С, PP, E, магнієм і цинком. Але головне: морква є багатим джерелом бета-каротину, без якого в організмі неможливий синтез вітаміну А, одного з найсильніших антиоксидантів. Вживати моркву потрібно обов'язково з чимось жирним – маслом або сметаною.
Інший цінний овоч – брокколі. Вживання брокколі, в якому багато кальцію і калію, робить кістки міцними, а також покращує стан серця і судин.
Також в перелік корисних овочів увійшли помідори, бо вони містять багато калію, завдяки чому стабілізують артеріальний тиск та зменшує ризик появи серцевих захворювань, патологій судин. Є помідори потрібно строго без додавання солі, зазначають лікарі.
Крім того, серед найбільш корисних для довголіття продуктів медики назвали болгарський перець, є лідером за вмістом вітаміну С, а також має у своєму складі залізо.
Ще один "суперовощ"— капуста. Фахівці розповіли, що в капусті присутня речовина дііндолілметан, яке захищає організм від радіації.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" вчені довели, що цукор створює ілюзію бадьорості, не приносячи користі. Щоб по-справжньому допомогти роботі мозку, варто додати в раціон журавлину і спеції. Як правило, найкорисніші для мозку продукти – ще й відмінні антидепресанти.