Є два типи людей – ті, які люблять панакоту, і ті, які без розуму від тірамісу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРедакція "Знай.uа" побалує сьогодні перших. Буквально з італійської мови панакота перекладається як "варення з вершків". По суті, так воно і є. Основою цього десерту служить щільний вершковий крем, смак якого чудово поєднується з ягодами і фруктами.
Традиційно панакота вершково-біла. Але при бажанні, можна додати колір, розчинивши желатин в гарячому шоколаді або солодкому фруктовому сиропі.
Цей десерт відмінно підійде для романтичного або святкового вечеру. Спробуй!
Класична панакота
Інгредієнти:
1,5 літра 25%-х вершків (якщо ти на дієті, можеш використовувати вершки 10%);
1 стручок натуральної ванілі;
100 мл молока;
10 г желатину;
0,5 склянки цукру.
Приготування:
Розчини пакетик желатину в половині чашки холодної води до набухання.
В окрему ємність наливаємо вершки, додай, перемішуючи, цукор.
Потім у підсолоджені вершки опусти розсічений уздовж стручок ванілі. Цю суміш доведи практично до кипіння, зніми з вогню, коли вершки почнуть підніматися. Дай їм настоятися на ванілі, потім витягни стручок. Нехай остигають.
В цей час відіжми желатин, додай трохи молока, підігрій і з'єднай з ванільними вершками. Добре перемішай і розлий по формочках. Постав в холодильник мінімум на півдня.
При подачі на стіл на секунду опусти формочку дном у гарячу воду – і ніжну панакотту можна буде сервірувати на білосніжній тарілочці, поливши ягідним соусом.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ,якщо хочете зануритися в атмосферу десертів без зайвих зусиль, то цей рецепт для вас