Травневі свята в Україні: незвичайні рецепти салатів нашвидкоруч
Салат до шашлику - те, що треба
Рекомендуємо влаштувати собі вихідний на свіжому повітрі, з вогнищем, шашликом і, звичайно ж, з салатами зі свіжих овочів. Однак, пам'ятайте, що головна страва пікніка – шашлик – досить важка для шлунка. Тому не додавайте в салати "важких" інгредієнтів. Наприклад, картоплю або м'ясо. Якщо не хочете готувати на природі, то нарізати салати можна і вдома – складіть усі інгредієнти в герметичний посуд, а на пікніку просто їх перемішайте.
1. Очистіть перець від насіння, але не зрізайте шкірку. Наріжте перець на четвертинки. Баклажан і кабачок помийте, обсушіть і наріжте пластинками. Щоб позбутися гіркоти баклажанів, попередньо замочіть їх у холодній воді на 10-15 хвилин. Якщо помідори великі – наріжте їх, якщо це черрі або просто невеликі помідори – можете залишити цілими.
2. Приготуйте маринад з води, солі, цукру та оцту. Залийте овочі маринадом і дайте їм настоятися 20-30 хвилин.
3. Обсмажуйте овочі на грилі або просто нанизайте їх на шампури. Після смаження зніміть шкірку з помідорів і перцю.
4. Наріжте зелень і цибулю. Додайте до приготованих овочів і заправте сумішшю масла, меду і бальзамічного оцту.
Рецепт салату з куркою і грейпфрутом
Інгредієнти: × курячі грудки – 500 г; × грейпфрут; × рукола 100 г; × петрушка – 1 пучок; × свіжа м'ята – ½ пучка; × соєвий соус – 100 мл; × оливкова олія – 2 ст. л .; × кунжут – 1 ½ ст. л.
Як приготувати салат з куркою і грейпфрутом:
1. Курку залийте соєвим соусом і залиште за 30-40 хвилин. За бажанням ви можете обсмажити курку ще вдома або запекти її в духовці. Але ми радимо обсмажити курку на грилі вже на природі, або ж просто посмажити на шампурах. Так вона буде ще пахучіше.
2. Грейпфрут очистіть від шкірки, плівок і насіння. Наріжте м'якоть невеликими шматочками. Петрушку і м'яту помийте і наріжте. Руколу миємо й ріжемо. За бажанням, можете залишити її цілою.